"Майже вся армія знищена": німецький топ-генерал дав прогноз війни на 2024 рік

22 січня 2024, 18:36оновлено 23 січня, 18:04
290819
Німецький генерал відзначив, що Сили оборони України можуть завдавати точних ударів по важливих цілях в глибокому тилу Росії.
'Майже вся армія знищена': німецький топ-генерал дав прогноз війни на 2024 рік
Німецький генерал прокоментував хід бойових дій в Україні / Колаж Главред, фото: 241 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, Бундесвер

Оцінюючи стан Сил оборони України та їх успіхи в ході бойових дій проти російських окупантів, варто враховувати, що більша частина території України залишається не окупованою. У 2022 році половина територій, які були захоплені РФ, вже звільнені від окупації. При цьому Кремль майже втратив професійну та підготовлену армію. Про це повідомив в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag генерал-майор Крістіан Фройдінг, голова робочої групи з координації допомоги Україні при Міноборони ФРН.

"80% території України вільні, ми завжди маємо це пам'ятати. І 50% території, яку Росія окупувала два роки тому, звільнено. Україна фактично знищила практично всю сучасну російську армію. Добре навчених російських військ більше немає, цілі дивізії стерті з землі", — наголошує Крістіан Фройдінг.

Крім того, він зазначив, що Росія змогла перехопити ініціативу на полі бою лише ціною колосальних втрат серед живої сили та техніки.

відео дня

"Зараз Росія володіє військовою ініціативою, але ціною немислимо великих втрат у живій силі. Серйозні джерела прогнозують, що до кінця 2024 року росіяни втратять 500 тисяч осіб. Ми помічаємо, що щомісяця вони втрачають чотиризначну кількість бойової бронетехніки - це ніяк не можна кваліфікувати як військовий успіх", - вказує генерал.

За його словами, ще одним важливим досягненням України є здатність завдавати точні удари в глибокому тилу Росії та тимчасово окупованих територій.

"Вони (Сили оборони України - ред.) посилюють тиск на Росію саме в Криму та особливо на Керченському мосту", — додає генерал, зауважуючи, що передислокація Чорноморського флоту за межі Криму це підтверджує.

Крім того, він зазначив, що Сили оборони України можуть атакувати Москву та Санкт-Петербург

"Що я також вважаю добрим розвитком: українці все більше здатні вести оборонні бої, використовуючи мобільність, що заощаджує сили. Все це мене дуже надихає", — резюмує Крістіан Фройдінг.

Вибухи в Росії

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 21 січня в Росії сталися вибухи. Російські ЗМІ повідомили про атаки безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на Смоленську, Тульську та Орловській та Ленінградській областях.

OSINT-аналітики з групи Dnipro заявили, що був приліт по території автомобільного заводу Щегловський вал у Тулі. Відомо, що на цьому заводі виробляються ракетні комплекси Панцир-С і Панцир-С-1, а також проводиться модернізація різної бронетехніки російських окупантів.

Пізніше українські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що удари по Тульській, Орловській і Смоленській областях були проведені в рамках операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти