"Печерний рівень": видавець пояснив суть скандалу із забороною книги Булгакова в Україні

1 лютого 2021, 09:59
309
В Україні можна знайти будь-які книги Михайла Булгакова, підкреслив Олександр Красовицький.
'Печерний рівень': видавець пояснив суть скандалу із забороною книги Булгакова в Україні
В Україну заборонили ввезення одного з видань книги Михайла Булгакова

Ввезення в Україну одного з російських видань книги Михайла Булгакова Майстер і Маргарити було заборонено в 2019 році, але цю книгу українського видавництва можна вільно купити в різних магазинах, заявив головний редактор видавництва Фоліо Олександр Красовицький.

Як написав він у своєму Facebook, ввезення в Україну Майстра і Маргарити видавництва Азбука-Аттікус заборонено через передмову.

Він нагадав, що в списку забороненої літератури вже більше 280 позицій, але в той же час відповідна комісія при Держкомтелерадіо дозволила ввезення на сьогодні майже 40 тисяч найменувань книг.

"Тепер для любителів російської словесності. Можете зайти на сайт Фоліо і переконатися в наявності Майстра і Маргарити російською та українською. І ще інших книг Булгакова. Також можете знайти електронні версії. І те ж саме в інших українських видавництв. Вам мало десяток різних видань майстра? У тому числі, завезених з Росії. Вам дуже потрібно саме те, де передмова суперечить українським законам? Навіщо при цьому було на печерному рівні обговорювати зовнішність співробітника Держтелерадіо, який готує документи для комісії? Та просто треба зрозуміти, що в інформаційних війнах в нашій країні немає переможців і досі немає покараних за брехню", - підкреслив редактор.

Він також нагадав, що комп'ютерні підручники з РФ регулярно ліцензуються і ввозяться в Україну.

"А ось по більшості інших наук бажаючих що або ввезти - небагато. Природно, бо складні спеціальні книги пишуться не російською, а англійською і ввозять їх частіше мовою оригіналу", - додав Красовицький.

читайте такожЧому заборона ввезення російських книг не врятує українських видавців

Відзначимо, що в передмові до книги Михайла Булгакова Майстер і Маргарита видавництво Азбука-Аттікус пропагує представників російського кіно Юрія Кару, Миколу Бурляєва, Валентина Гафта, які за публічну підтримку військової інтервенції в Україні внесені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Це видання не поширюватиметься в Україні, йдеться в повідомлення Держкомтелерадіо України за 2019 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Відомий український письменник Юрій Винничук у своєму блозі стверджував, що Михайло Булгаков є плагіатором, а його книга " Майстер і Маргарита "наповнена образами і сюжетними лініями, скопійованими з декількох романів і повістей інших авторів (в першу чергу - роману П'єра Мак Орлан"нічна Маргарита").
  • До того в Україні розгорівся скандал після заяви тодішнього директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, який назвав Михайла Булгакова, Володимира Висоцького і Віктора Цоя "симпатичними, вишуканими і респектабельними щупальцями російського світу".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти