Перемир'я настане на початку літа: колишній генерал НАТО здивував несподіваним прогнозом

2 січня 2023, 13:50
Ганс-Лотар Домрезе не виключає, що перемир'я буде коротким.
Війна в Україні
Сторони у війні можуть піти на перемир'я, не виключив Ганс-Лотар Домрезе / Генштаб ЗСУ

До літа 2023 року сторони можуть піти на перемир'я у війні, заявив колишній генерал Бундесверу і НАТО Ганс-Лотар Домрезе.

"Я очікую перемир'я на початку літа, коли про це скажуть обидві сторони:"Тепер це більше не має сенсу". Припинення вогню настане десь у 2023 році", - цитує його Zeit.

Це може статися після того, як обидві сторони зрозуміють, що не здатні на нові просування на полі бою.

"Це буде момент для переговорів про припинення вогню" – не виключив колишній генерал.

Разом з тим він не виключає, що перемир'я буде коротким, а посередником у переговорах може стати генеральний секретар ООН Гутерреш, президент Туреччини Ердоган або прем'єр-міністр Індії Моді.

Домрезе також додав, що досягнення перемир'я можливе лише за умови, що воно буде прийнятним для обох сторін, "навіть якщо Путін насправді хотів би мати всю Україну, а Зеленський хотів би знову звільнити всю Україну".

Він уточнив, що рішенням може бути "відмова Зеленського від вимоги негайної реінтеграції таких територій, як Крим, в Україну - можна було б домовитися про перехідний період".

Нагадаємо, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Росія ще не готова до миру в Україні. Вона не готова вивести війська з українських територій. Але країна-агресор повинна піти з України, це єдиний спосіб повернути на українські території мир, підкреслили в ЄС.

У Державному департаменті США заявили, що Росія все одно не зможе виграти цю війну і закликали країну-агресора негайно вивести свої війська з України. Про це заявив заступник прес-секретаря Держдепартаменту Ведант Патель.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти