Перекинули декілька БТГ, очікують вуличних боїв: окупанти готуються обороняти Херсон – Жданов

27 жовтня 2022, 17:13
Російські загарбники готові ледь не "по дну річки йти", щоб перекинути додаткові війська в окуповане місто.
Российские военные, Олег Жданов
Окупанти готуються обороняти Херсон – Жданов/ Міноборони РФ, Главред

Російські загарбники налаштовані битися за Херсон, для його "оборони" вони перекинули у тимчасово окуповане місто ще декілька батальйонно-тактичних груп (БТГ).

Загалом нині угруповання загарбників у місті становить близько 30 тисяч військовослужбовців. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.ua.

Він зазначає, що російські окупанти готові ледь не "по дну річки іти", щоб перекидати у Херсон мобілізованих і підкріплювати свої війська.

"Окупанти роблять все можливе і неможливе і фактично готові "йти по дну річки", щоб перекидати туди війська і засоби для забезпечення цього угруповання", – зазначає Жданов.

За його словами, загарбники готуються до вуличних боїв. Також вони переодягають своїх військових, щоб видати їх за мирне населення.

"(Окупанти – ред.) займають домівки громадян, які виїхали, виламують двері та створюють вогневі точки, а також передягають військово службовців в цивільний одяг для того щоб потім створити картинку, що місцеве населення чинить опір", – розповідає експерт.

Раніше в Оперативному командуванні "Південь" розповіли, що росіяни, ймовірно, отримали наказ до останнього триматися за Херсон і будують нові оборонні рубежі. Вони намагаються вибудувати першу лінію оборони і готуються до "захисту" захоплених позицій на лівому березі Дніпра.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ розповіли, що російські окупанти можуть здійснити серію терактів у Херсонській області, коли їм доведеться відходити з окупованих територій регіону. Зокрема, вони можуть підірвати житлові будинки і нанести критичні збитки інфраструктурі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти