Відповідь на ракетні удари Росії: в ЄС заговорили про важливе рішення для України

4 січня 2024, 09:53оновлено 5 січня, 10:40
За словами Борреля, Україні необхідно надати ракети дального радіусу дії у відповідь на атаки по цивільній інфраструктурі з боку Росії.
Відповідь на ракетні удари Росії: в ЄС заговорили про важливе рішення для України
В ЄС заговорили про важливе рішення для України / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Офіс президента

Україні слід отримати далекобійні ракети та посилити свою військову потужність у відповідь на агресивні удари Росії, які спрямовані на цивільну інфраструктуру. Про це заявив глава дипломатичного корпусу Європейського Союзу Жозеп Боррель на своїй сторінці в X (колишній Twitter).

Жозеп Борель додав, що він провів телефонні переговори із головою МЗС Польщі Радославом Сікорським. В ході розмови вони висловили занепокоєння через збільшення російських повітряних ударів на цивільну інфраструктуру України.

"Ми погодилися з необхідністю посилення нашої військової підтримки України, зокрема у вигляді ракет дальнього радіусу дії та зенітних ракет", - написав Боррель.

відео дня

Також, Боррель та Сікорський обговорили способи посилення заходів проти обходу санкцій проти Росії, оскільки значно збільшений європейський експорт до третіх країн може бути відправлений до Росії у вигляді реекспорту.

Допомога для України

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, у США планують утилізацію сотень установок і ракет ATACMS, які вже застаріли. Ці заходи будуть фінансуватися за рахунок коштів американських податників. Деякі експерти вважають, що ці ракети та установки могли б бути передані Україні для відбиття російської агресії. Однак, Білий дім поки що не підтвердив такі плани.

Сполучені Штати Америки розглядають можливість надання Україні фінансування у розмірі 61 мільярда доларів для потреб військової допомоги. Цей крок важливий для Вашингтона, оскільки допоможе відвернути агресію Росії, яка у стратегічній оборонній доктрині США визначена як ключовий противник. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У Білому домі наголосили на важливості додаткового фінансування військової допомоги Україні з боку США у зв'язку з масованими ракетними атаками з боку Росії. За словами координатора з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, США не можуть продовжувати надавати військову допомогу Україні до тих пір, поки Конгрес не затвердить додаткове фінансування.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти