ООН надзвичайно негативно ставиться до України: політолог здивував подробицями

5 вересня 2023, 05:15
В умовах надзвичайних ситуацій ООН мала б діяти рішуче й ефективно, але цього не відбувається.
Украина, ООН
ООН надзвичайно негативно ставиться до України / Колаж: Главред, фото: Bundeswehr, УНІАН, ua.depositphotos.com

У Міжнародній комісії ООН з розслідування порушень в Україні заявили, що на даний момент не надходить достатньо підтверджень стосовно здійснення країною-агресоркою Росією геноциду в Україні. Такі дивні заяви свідчать про слабкість організації, яку настав час реформувати. Таку думку 24 каналу висловив політолог-міжнародник Руслан Осипенко.

Як зазначив Осипенко, ООН надзвичайно негативно налаштована щодо України. Водночас держава-окупант Росія навпаки виступає партнером цієї організації.

Він наголосив, що в умовах надзвичайних ситуацій ООН мала б діяти рішуче й ефективно, але цього не відбувається. В організації розуміють, що війна в Україні щодня демонструє неспроможність ООН щось робити, тому й негативно ставляться до нашої держави.

відео дня

"Чиновники ООН щодня прокидаються і знають, що Україна "підсвічує" їхню слабкість, необхідність реформування, або й взагалі скасування цієї організації", - сказав політолог-міжнародник.

За його словами, Росія наразі використовує ООН для своїх цілей. Вона має там право вето, до того ж перебуває у найвищих органах та є постійним членом Радбезу ООН.

"Росія диктує свою політику решті світу, тому в цьому плані вона є партнером керівництва ООН, а Україна – тією "торпедою", яка штовхає цей корабель до змін і реформування, але поки що безрезультатно. Звідти й таке ставлення до України", - підкреслив Осипенко.

Цинічні заяви ООН щодо війни в Україні

Як повідомляв Главред, в ООН обурили новою заявою щодо війни в Україні. Так, в Організації Об'єднаних Націй не зібрали достатніх доказів вчинення російськими окупантами геноциду в Україні. Це ж в ООН заявляли півроку тому – у березні 2023-го. Отже, визнання міжнародною спільнотою агресивних дій Росії актом геноциду досі під питанням.

Раніше в ООН зганьбилися цинічною заявою щодо потужного удару РФ по Одесі. Реакція Організації Об'єднаних Націй здивувала наповал, оскільки міжнародна структура жодним словом не обмовилася про РФ.

Окрім того, коли росіяни у червні підірвали Каховську ГЕС,в ООН написали про святкування дня російської мови. При цьому про те, що сталося в Новій Каховці – не було сказано ані слова.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти