В Україні призупиняють роботу великі ГЗК

29 червня 2022, 17:27
З гірничо-збагачувальних комбінатів "Метінвеста" в Україні продовжить роботу зі зменшеною потужністю лише Центральний.
Метинвест
Фото metinvestholding.com

З 1 липня група "Метінвест" вимушена призупинити видобуток на двох гірничо-збагачувальних комбінатах у Кривому Розі - Інгулецькому ГЗК і спільному підприємстві Південний ГЗК - та скоротити роботу "Каметсталі" в Кам’янському. Із середини липня така ж доля - призупинення - чекає й Північний ГЗК.

Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту" та детально пояснює, чому було ухвалено таке рішення.

Причин декілька. Звичайно, ситуацію погіршило повномасштабне російське вторгнення до України. Через нього економіка країни обвалилася, а підприємці не можуть повноцінно працювати й планувати свою діяльність.

відео дня

Тож головні причини, з яких призупиняється робота ГЗК:

- порушена логістика та висока вартість перевезень до споживача через блокування морських портів. Зараз продукцію відправляють лише залізницею, тому логістичні витрати сильно зросли. Крім того, готова продукція наразі місяцями стоїть у черзі на кордоні з ЄС;

- висока собівартість виробництва металопродукції через підвищення цін на енергоносії;

- відсутність попиту на металеві вироби на українському внутрішньому ринку, який скоротився на понад 2/3 проти лютого цього року;

- падіння світових цін на металопродукцію та суттєве скорочення попиту на неї.

У "Метінвесті" заспокоїли й нагадали про соціальну відповідальність компанії: тисячі працівників залучать до проведення ремонтних робіт та упорядкування території на підприємствах зі збереженням основного заробітку.

Компанія наголосила, що наразі держава має оптимізувати логістику та ухвалити інші регуляторні рішення, які допоможуть галузі залишитися на плаву. Адже від цього залежить робота десятків тисяч працівників.

Група "Метінвест" наголосила, що, незважаючи на це, вона продовжить допомагати вимушеним переселенцям, жителям міст присутності та не зупинить своїх проектів з підтримки ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти