На Трипільській ТЕС вибух, станція працює, Каховська ГЕС захоплена-Міненерго

24 лютого 2022, 17:02
За даними прес-служби Укренерго, Трипільська ТЕС досі працює, поруч з нею виявилася пошкоджена високовольтна лінія електропередач.
Трипільський
Трипільська тпелоелектростанція / сайт ТЕС

На Трипільській теплоелектростанції, яка знаходиться на Київщині, і належить компанії Центренерго, стався вибух. Також невідомі озброєні люди захопили Каховську гідроелектростанцію (компанія "Укргідроенерго" в Херсонській області). Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики в соціальній мережі Facebook.

Причини вибуху на Трипільській ТЕС в Міненерго не уточнюють. За даними прес-служби Укренерго, електростанція досі працює, поруч з нею виявилася пошкоджена високовольтна лінія електропередач, але передача електроенергії триває.

Також, чиновники Міненерго повідомили, що об 11:28 на територію Каховської гідроелектростанції увійшли невідомі озброєні особи.

відео дня

"На дамбі ГЕС стоять танки без розпізнавальних знаків", - йдеться в повідомленні.

За даними Укренерго, загальне навантаження на Трипільську ТЕС - 203 МВт. Це 1,5% від усього навантаження на всі електростанції.

читайте такожРосіяни атакували лікарню в Вугледарі, багато загиблих

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про проведення спеціальної операції проти України. Таке рішення він прийняв після звернення ватажків так званих "ДНР" і "ЛНР". Путін закликав українських військових скласти зброю.

Раніше український військовий журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на джерело в прикордонній службі повідомив, що "Гради" б'ють уздовж всього українського кордону, від Луганська до Житомира.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у країні введуть воєнний стан з-за вторгнення Росії. Глава держави закликав українців зберігати спокій і залишатися вдома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти