На Південноукраїнській АЕС сталася аварія: збільшаться відключення світла

4 вересня 2024, 12:57оновлено 4 вересня, 14:43
288
4 вересня додали дві зайві черги відключень від Укренерго, бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу.
На Південноукраїнській АЕС сталася аварія: збільшаться відключення світла
На АЕС сталась аварія / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, УНІАН

Народний депутат Ярослав Железняк повідомив, що на Південноукраїнський АЕС, що на Миколаївщині, вийшов з ладу енергоблок потужністю 600 МВт.

"У нас знову проблеми на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні - бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт", - написав нардеп у Telegram.

Це згодом підтвердив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, посилаючись на свої незалежні джерела.

відео дня

"З двох незалежних джерел: знов аварія на Південноукраїнський АЕС. Дві зайві черги відключень від Укренерго сьогодні - бо енергоблок на 600 МВт знизив видачу. Скоріш за все, наступного тижня піде в ремонт", - йдеться у його дописі.

Офіційно енергетичні компанії не коментували цю інформацію.

Ситуація із енергетикою в Україні

Нагадаємо, що в Укренерго сказали, хто і коли сьогодні буде без світла. Зазначається, що наразі українська енергосистема відновлюється після дев'яти масованих атак росіян, зберігається дефіцит потужності. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

У низці областей запроваджено екстрені відключення світла. Обмеження стосуються Києва, Київської, Донецької та Дніпропетровської областей. У профільних пабліках пишуть, що "графіки стабілізаційних відключень були введені для того, щоб "допомогти енергосистемі".

Ольга Кошарна розкрила, чому станція не потрібна Україні. Україна нині втратила 50% споживачів через руйнування великих промислових підприємств, металургійних та феросплавних заводів тощо. 7 мільйонів населення виїхали, тобто споживання зменшилося вдвічі.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти