На Миколаївщині можуть добудувати 100-метровий міст, але тільки якщо дозволять військові

18 травня 2022, 11:45
Влада проконсультується з військовими щодо можливості добудови 100-метрового Троїцького мосту, що на Миколаївщині.
На Миколаївщині можуть добудувати 100-метровий міст, але тільки якщо дозволять військові

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час візиту до Миколаївської області.

За словами Тимошенка, міст планувалося відкрити в рамках програми Президента України "Велике будівництво", проте з початком війни роботи були заморожені.

"Там (на мосту – ред.) залишався місяць роботи. Ми будемо ще спілкуватися з військовими. Тому що тут — палка у двох кінцях. Якщо ми залишимо міст недобудованим, уся ця подушка, яка вже насипана, буде розсипатися. Тому треба вирішити: чи виділити кошти і добудувати, якщо військові дозволять. Або не виділяти кошти, і користуватися тимчасовим переїздом", – зазначив він.

відео дня

У свою чергу, на звільнених територіях активно триває відновлення дорожньої інфраструктури – також після дозволу спеціалістів.

"Ми пішли за такою логікою: як тільки ДСНС розмінувало територію, військові давали добро, щоб ми робили туди проїзд, окрім декількох ділянок. Ми одразу починали відсипати проїзди, щоб можна було проїжджати. Це тимчасове рішення. У нас небагато локацій, де ми робимо постійне рішення. Це, наприклад, Стоянка [під Києвом]. Але ми поки не поспішаємо з відбудовою постійних мостів, тому що розуміємо, — йде війна", – розповів заступник керівника ОП.

На Миколаївщині можуть добудувати 100-метровий міст, але тільки якщо дозволять військові

Один із головних напрямів роботи зараз – це розселення переселенців, які втратили житло внаслідок бойових дій. Тимошенко підкреслює: квартири держава надаватиме внутрішньо переміщеним особам тимчасово, поки триватиме відбудова зруйнованих будинків.

"Як тільки буде відбудоване їхнє постійне житло, — теж державою, — вони переселяться в свої квартири, будинки і так далі. А ці квартири будемо надавати військовим і іншим людям, які стояли у чергах роками. Зараз у нас по викупу декілька тисяч квартир і по будівництву — 16 регіонів по 2 тис. квартир. Це 32 тис. квартир", – уточнив Тимошенко.

Як раніше повідомляв Кирило Тимошенко, відновлений міст біля Стоянки, який було зруйновано на початку війни, планують відкрити 29 травня.

#КирилоТимошенко #Миколаївщина #міст #інфраструктура #російськаАгресія

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти