"Ми знаємо про ці плани ворога": у ГУР розповіли, чи чекати ракетного терору взимку

4 серпня 2023, 13:59
У свою чергу, спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає - російські окупанти не будуть атакувати територію України так потужно, як минулої зими.
Скібіцький, Гнат, відключення світла
За словами Скібіцького, росіяни зараз проводять розвідку української енергосистеми / колаж Главред, фото УНІАН

Російські окупанти можуть спробувати вновь залишити українців без світла і тепла у холодний період. Але і влада України, і військові, готуються до цього. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю порталу Civilmedia.

"Очевидно, що Росія восени і взимку знову спробує зруйнувати нашу енергосистему, щоб позбавити українців від світла і тепла, деморалізувати наше суспільство і викликати нову хвилю вимушеної еміграції", ‒ сказав він.

За словами Скібіцького, росіяни зараз проводять розвідку - для того, щоб визначити пріоритетні об'єкти енергетичної системи. Україна готується до можливих атак ворога.

відео дня

"Ми знаємо про ці плани ворога і вже влітку готуємося до зими. А український наступ, як я вже сказав, триває. Так що до зими побачимо, що буде", ‒ сказав офіцер.

Представник розвідки особливо зазначив, що незмінна мета України ‒ звільнення всіх територій нашої країни від російських окупантів, міцний мир і гарантії безпеки.

У свою чергу, спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає ‒ під час осінньо-зимового періоду 2023/2024 року російські окупанти ж не будуть атакувати територію України ракетами так потужно, як минулого разу. Але під час телемарафону він підкреслив, що українську систему ППО все одно потрібно посилити ‒ адже, цілком ймовірно, цього разу окупанти зроблять ставку на застосуванні ударних дронів.

"Ми маємо досвід вже осінньо-зимового періоду застосування ворогом ударних БПЛА і ракет великої кількості. Це "калібри" і "Х-101", "Х-555". За цей період саме атак на паливно ‒ енергетичний сектор збито приблизно 750 дронів і 750 ракет", - сказав Ігнат. І зазначив, що має на увазі період з вересня по березень.

Далі Ігнат з посиланням на дані Генштабу ЗСУ сказав ‒ росіяни можуть виробляти до ста ракет різних типів на місяць. З них близько половини – ракети для літаків стратегічної авіації.

"Я думаю, що Росія велику ставку буде робити все ж на дрони-камікадзе, які дешевше і простіше у виробництві. Але ракети будуть теж виготовлятися і до цього треба теж готуватися. Наше завдання - посилитися якомога більшою кількістю засобів ППО, які нам дають партнери", ‒ підсумував Гнат.

Контрнаступ ЗСУ: ситуація на фронті

Нагадаємо, що в Генштабі повідомили, що ЗСУ вибили окупантів з позицій біля Авдіївки. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Наступальні дії українські військові ведуть на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

ЗСУ в жорстоких боях відбивають атаки окупант. Ганна Маляр розповіла, що на всіх східних напрямках, де ведуться бойові дії, фіксують збільшення ворожих обстрілів.

Представник Генштабу Андрій Ковальов повідомив, що окупантів вибили з позицій на Бахмутському напрямку. Російські окупанти вимушено відступили з позицій на північний схід від Орехово-Василівки.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти