Мінськ анонсував спільні з РФ військові маневри на кордоні України

29 листопада 2021, 12:58
На кордоні України та Білорусі створюється угруповання військ, підкреслив Віктор Хренін.
Армія, Білорусь
Війська РБ планують навчання з РФ на кордоні України / Reuters

Білорусь планує провести спільно з Росією військові навчання на кордоні України.

Військові маневри спільно з РФ анонсував міністр оборони РБ Віктор Хренін після наради з питань військової безпеки, передає Белта.

"Ми плануємо проведення навчання спільно з нашими колегами, основним стратегічним союзником - Російською Федерацією", - сказав він.

Хренін уточнив, що в майбутньому році Білорусь і Росія не планують проводити масштабні навчання на зразок Заходу або Щита Союзу. Але у військ запланований комплекс заходів на середньострокову перспективу щодо прикриття південних кордонів Білорусі.

Він додав: "Ми бачимо, як навколо наших держкордонів створюються угруповання військ як на західному, так і на південному напрямках. Активно мілітаризуються країни - сусіди, і це не може нас не турбувати, тому ми змушені планувати відповідні заходи".

Нагадаємо, Російський Секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович прокоментував навчання України біля кордонів з РБ.

Як заявив він в ефірі на білоруському телеканалі СТВ, дії України поблизу білоруського кордону не є проявом добросусідських відносин.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти