Мільйони біженців: Резніков розкрив катастрофічний сценарій агресії РФ

4 грудня 2021, 19:55оновлено 4 грудня 2021, 21:11
Велика війна створить проблеми з продовольчою безпекою континенту, впевнений міністр оборони.
армія, військові, Росія, рф, солдат
/ Facebook/mod.mil.rus

Міністр оборони Олексій Резніков змалював ймовірний сценарій розвитку подій, у разі масштабного вторгнення РФ в Україну.

"Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуються від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими зіткнеться європейське суспільство", - пише він у своїй статті для Atlantic Council Майбутнє Європи вирішуватиметься в Україні.

Глава міноборони впевнений, що ЄС сильно залежить від імпорту продуктів харчування, включаючи зерно.

"Велика війна серйозно підірве і, можливо, повністю припинить імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії, створюючи ряд проблем з продовольчою безпекою для всього континенту", - пояснив міністр.

Напад Росії означав би остаточний кінець заснованому на правилах міжнародному порядку, "відкривши двері в нову еру глобальної нестабільності, яка б поставила під загрозу десятиліття безпрецедентного миру на більшій частині Європи", вважає він.

За його словами, єдиний реальний спосіб впоратися з Кремлем - продемонструвати готовність протистояти російській агресії.

"Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока, щоб про неї думати. Ця ціна буде носити чисто військовий характер і мати форму негативних політичних, економічних і соціальних наслідків", - додав Резніков.

читайте такожПереговори Байдена з Путіним: у Кремлі назвали дату

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив про готовність переговорів з президентами України та Росії.

Зокрема в ефірі телеканалу CNN, відповідаючи на питання, чи збирається поговорити з Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським, американський лідер вказав, що існує ймовірність подібних контактів.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти