Медик спрогнозувала закриття шкіл в Україні - який місяць небезпечний

29 вересня 2020, 19:09
Лікар-інфекціоніст дотримується вельми песимістичного погляду на пандемію коронавірусу в країні.
Школа
Медик спрогнозувала закриття шкіл в Україні / УНІАН

Коронавірус в Україні - Covid-19 в Україні не зменшує темпи поширення і стає все більш агресивним.

Про це повідомляє портал ТСН з посиланням на думку українського інфекціоніста Світлани Куніциної.

Вона розповіла ‒ попри те, що діти, як правило, хворіють Covid-19 в легкій формі, вони можуть переносити інфекцію і передавати її далі. За словами медика, швидше за все школи та дитячі садки будуть закриті на карантин в листопаді нинішнього року.

відео дня

"Була б моя воля, я б школи не відкривала, тому що однозначно послаблення карантинних заходів, а початок навчального року і очна форма навчання — це дуже серйозне ослаблення карантинних обмежувальних заходів, звичайно сприятиме поширенню вірусного захворювання. Я розумію, якби не відкрили школи — це було б дуже непопулярне рішення для нашого уряду", — розповіла Куніцина.

Крім того, медик зазначає ‒ українські школи можуть перейти на дистанційне навчання вже в листопаді нинішнього року. Справа в тому що пандемія коронавірусу восени збігається за періодом з сезонними захворюваннями ‒ грипом і ГРЗ.

"Більше того - і педагоги, і батьки, і ті експерти від освіти кажуть, що навчання має бути очним, тобто дуже страждає процес навчання. Зараз ми бачимо, як закриваються школи, дитячі садки. Мені здавалося, що пройде місяць-два і навчальні заклади закриють. Плюс воно ще збігається з сезонними захворюваннями, ГРЗ, грип. Я, чесно, побоююся листопада. Епідемічно ризик дуже високий, я думаю, до листопада у нас є велика ймовірність знову перейти на дистанційне навчання", ‒ підсумувала Куніцина.

читайте такожКоронавірус вирує в Україні: у МОЗ озвучили тривожні дані

Карантин у школах - що було раніше:

  • Керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, лікар-інфекціоніст Андрій Александрін заявив - більшість дитячих освітніх установ в Україні не готові до забезпечення інфекційної безпеки.
  • До того представники прес-служби Міністерства освіти та науки України розіслали директорам шкіл лист, в якому йдеться, що керівництво тих навчальних закладів, які працюють без дотримання норм карантину через пандемію Covid-19, загрожує кримінальна відповідальність - у разі, якщо допущені порушення спричинили смерть учнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти