Масований авіаракетний удар: у РФ оцінили сценарій повної окупації України

19 вересня 2021, 02:16
Найважливіший урок навчань Захід - 2021 в тому, що Москва не наважилася вторгнутися в Україну, вважає Юрій Федоров.
Росія, армія
/ @mod_russia

Під час навчань Захід-2021 відпрацьовувалися десантно-штурмові операції, націлені на захоплення плацдармів у тилу противника, а також "приховане розгортання" військ, що типово для наступу, а не для оборони.

Як пише військово-політичний експерт Юрій Федоров у матеріалі на Радіо Свобода, ймовірно маневри відпрацьовувалися з прицілом на українські, польські чи литовські міста.

"Мимоволі напрошується висновок про те, що частина навчань Захід-2021, що проходила у Воронезькій і Нижегородській областях, спрямована не стільки проти НАТО, скільки проти України. І дійсно, від Воронежа і Нижнього Новгорода до Харкова ближче, ніж до Мінська", - підкреслив він.

Експерт уточнив, що найважливіший урок навчань Захід-2021 в тому, що Москва не наважилася вторгнутися в Україну і, швидше за все, не збиралася цього робити: "Причин для цього кілька. Боєздатність української армії сьогодні помітно вища, ніж у 2014 році. Військова перемога Росії, якщо вона взагалі можлива, може бути досягнута тільки завдяки масованим авіаракетним ударам".

На його думку, якщо Москві все ж вдасться окупувати кілька українських областей, то вона неминуче зіткнеться з партизанською війною.

"У Росії просто не вистачить сил для контролю окупованих територій. Мета Москви, в тому числі стосовно до навчань Захід-2021, – постійно підтримуючи високий рівень військової загрози, деморалізувати український політичний клас і українське суспільство, тримати їх у напрузі, змушувати нервувати Київське керівництво, підштовхувати його до помилок і в кінцевому підсумку змусити капітулювати", - додав Федоров.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти