Малюська розповів, що потрібно робити з довічно ув'язненими у в'язницях

9 вересня 2020, 15:34
Після платних камер в СІЗО і подарункових сертифікатів на перебування в них керівник Мін'юсту висловив нову ідею.
Малюська
Денис Малюська / УНІАН

Керівник Міністерства юстиції України Денис Малюська виступив з ініціативою влаштовувати на роботу в Call-center відомства українців, яких засуджено до довічного ув'язнення.

Про це він заявив в інтерв'ю порталу Страна.

"Не обов'язково на держслужбу, але як техперсонал — так, ми можемо їх працевлаштувати. У мене навіть була ідея влаштовувати довічників в call-center. А чому ні? У нас часто лінія зависає, тому що нікому відповідати. А зарплата маленька, за ці гроші у мене чотири довічника будуть працювати 24 години на добу. Я жартую, звичайно - прав людини ми дотримуємося. Але економічно їх робота була б вигідна", - заявив Малюська.

відео дня

Чиновник, однак тут же обмовився - аж ніяк не всі нинішні співробітники Мін'юсту ставляться до цієї його ідеї позитивно. І як і раніше існують безліч упереджень і стереотипів через які влаштувати на роботу довічно ув'язнених вкрай складно.

"Насправді, у довічників хороша психологічна витримка. Вони набагато більш стресостійкі, ніж деякі хлопці — це якщо говорити про роботу в call-centre. Плюс, у них є величезний стимул: їм потрібно показати, що вони не нелюди та до них можна нормально звертатися. Багато хто вважає себе невинними. Деякі довічно ув'язнені особисто не вбивали нікого, не ґвалтували. Були співучасниками групи, рвонуло дах і вони вписалися в якісь історії. А спочатку 90-х взагалі довічно садили на раз-два, це зараз довічно сидять відчайдушні негідники. Але серед довічників попадається адекватна публіка. Так, є такі, до яких і близько підходити не можна, а є ті, хто може себе частково утримувати, працюючи", ‒ підсумував Малюська.

читайте такожМалюська анонсував продаж українських в'язниць

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

  • наприкінці весни нинішнього року Денис Малюська заявив про запуск проекту платних камер в українських слідчих ізоляторах. За словами чиновника, їх створили, щоб заробляти гроші на ремонт у безкоштовних камерах, ліквідувати корупцію на розподілі між камерами.
  • Влітку Керівник Мін'юсту повідомляв після запуску платних камер в українських слідчих ізоляторах відомство заробило 115, 5 тисячі гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти