Курбан-байрам і ще п'ять: Зеленський зібрався ввести нові свята в Україні

30 липня 2020, 22:36
Президент має намір визнати в Україні державними урочистостями релігійні свята мусульман, євреїв і католиків.
Курбан-байрам, Песах і інші - які нові свята отримає Україна
Курбан-байрам, Песах і інші - які нові свята отримає Україна / УНІАН

Напередодні святкування Курбан-байрам 2020 український лідер Володимир Зеленський запропонував розширити перелік державних релігійних свят в Україні – додавши туди ще 6 свят. Це повинні бути сам Курбан-байрам, а також Рамазан-байрам, Песах, Ханука, Рош-Ашана і католицька Пасха.

Відповідний указ № 303/2020 Зеленський вже підписав. Тепер це питання вже доручено опрацювати Кабміну, повідомляє Офіс президента України.

У рамках відповідної процедури уряду потрібно обговорити це питання з Всеукраїнською радою церков, Українським інститутом національної пам'яті та релігійними організаціями. Тільки після цього документ винесуть на розгляд Ради.

Нагадаємо, ще в травні 2020 Зеленський обіцяв, що два найбільших свята в ісламі – Курбан-Байрам і Ураза-Байрам – в Україні стануть державними релігійними святами. Тоді він заявляв, що "відповідний наказ буде підписаний в найближчі дні".

Раніше Главред писав про те, які нас чекають вихідні на День незалежності 2020 і як взагалі відпочиваємо в серпні 2020 – в матеріалі Вихідні в серпні: скільки днів дадуть погуляти на День незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти