Критична ситуація в Лозовій: через аварію школярі залишаться вдома

2 березня 2021, 21:28оновлено 2 березня 2021, 22:10
Станом на 2 березня Лозоваяводосервіс отримує від Харківводоканалу 120 метрів кубічних води на годину, цього мало навіть для погодинної подачі.
Критична ситуація в Лозовій: через аварію школярі залишаться вдома
У Лозовій критична ситуація з водопостачанням

У Харківській області в Лозовій у зв'язку з серйозною аварією на водогоні склалася критична ситуація з водопостачанням - жителям міста не можуть забезпечити навіть годинну подачу води, повідомляє пресслужба Лозівської міськради.

"Станом на 2 березня Лозоваяводосервіс отримує від Харківводоканалу 120 метрів кубічних води на годину, цього мало навіть для погодинної подачі. Щоб дотримуватися графіка включень, до Лозоваяводосервісу має надходити 250 кубічних метрів води на годину. У зв'язку з черговим обмеженням ввечері 2 березня Лозова залишиться без води. Її будуть підвозити протягом дня за окремим графіком", - йдеться в повідомленні.

Директор КВ Дніпро КП Харківводоканал Максим Панченко повідомив, що 22 лютого після аварії на водогоні Краснопавлівка - Лозова, місто почало отримувати менше води. Працівники Харківводоканалу виявили порив і ліквідували його, проте обсяг водопостачання не збільшився. Обстежили 32 кілометри трубопроводу, причину знайшли 28 лютого в районі залізниці за один кілометр від міста.

відео дня

"Почали скидати воду з однієї гілки водопроводу і перемикати Лозову на іншу. Зношеність однієї нитки трубопроводу - 97%, іншої - понад 70%, тому виникли нові складнощі", - пояснив Панченко.

читайте такожОкупанти Криму зробили сміливу заяву про водопостачання

Сьогодні працівники Харківводоканалу мали дістатися до аварійної ділянки водопроводу зсередини, обстежити його і дати приблизний прогноз, коли в Лозовій відновлять цілодобове водопостачання. На період ремонту намагатимуться забезпечити принаймні погодинний графік подачі води.

"Якщо працівники Харківводоканалу ввечері 2 березня не зможуть збільшити обсяг води, яку подають Лозоваяводосервісу, то школи міста доведеться переводити на дистанційну форму навчання", - сказав перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, додавши, що остаточне рішення прийматиме Комісія з надзвичайних ситуацій.

Водна криза в анексованому Криму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти