Кравчук назвав головну причину ескалації війни на Донбасі

3 березня 2021, 12:18
173
Леонід Кравчук переконаний - той факт, що в останні місяці в зоні військового конфлікту на Донбасі регулярно йдуть бойові дії, має чітке пояснення.
Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Керівник делегації України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінському форматі Леонід Кравчук вважає, що ескалація військових дій на Донбасі в останні місяці - чистої води реакція РФ на активізацію дій Києва у відстоюванні своїх позицій. Про це перший президент України розповів в інтерв'ю каналу Дом.

Кравчук констатував, що перемир'я стало порушуватися частіше, ніж тиждень тому. На лінії фронту на Донбасі набагато більше стріляють - і серед бійців ЗСУ налічується багато поранених.

"Останнім часом і президент Володимир Зеленський, і Верховна Рада, і наша делегація в ТКГ значно посилили активність. Плюс санкції. Тобто Росія побачила, що Україна від слів перейшла до справи. Те, що раніше не робилося, хоча були можливості, зараз реально здійснюється. Думаю, все це в цілому створило таку ситуацію, коли Росія відчула, що тиск на неї посилюється", ‒ сказав він.

читайте такожУ Кравчука назвали терміни завершення війни на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • На Донбасі з початку 2021 року загинули 11 українських військових.
  • 14 лютого на Донбасі українські військовослужбовці підірвалися на невідомому пристрої. В результаті вибуху троє бійців загинули.
  • Президент України Володимир Зеленський під час свого офіційного візиту на Донбас заявив про те, що в останні тижні кількість обстрілів багаторазово збільшилася. При цьому президент України переконаний, що перемир'я необхідно продовжувати.
  • Ради загострення ситуації на Донбасі Тристороння контактна група анонсувала 2 зустрічі в режимі онлайн в Мінському форматі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти