Контролює тільки на 20 відсотків: експерт розповів, чи є у РФ шанс виграти війну

26 січня 2023, 19:35
Росіяни не можуть переломити хід війни не тільки військовим шляхом, а й політично, вважає Михайло Шейтельман.
Михайло Шейтельман, Путін
Путін контролює владу в Росії тільки на 20 відсотків-Михайло Шейтельман / Колаж Сайт Кремля, скріншот

У Росії немає шансів перехопити ініціативу на полі бою в Україні. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив політтехнолог, публіцист Михайло Шейтельман.

"Війна - це не просто солдати з автоматами і танки зі снарядами, це ще економіка і політика. І я не бачу у Росії жодного шансу перехопити ініціативу. Так, вона може зібрати якесь число людей, якось їх озброїти. Може цих людей кудись направити, чим може завдати Україні великої шкоди. І коли кажуть, що "росіяни не дійдуть до Києва і у них нічого не вийде", то через це загинуть тисячі українських солдатів і мирних жителів", - говорить Шейтельман.

За словами експерта, росіяни не можуть нічого зробити цього не тільки військовим шляхом, а й політично.

"Вертикаль влади сьогодні існує в Україні, причому ця структура більш-менш, відсотків на 80, робоча. А в Росії вона працює всього на 20 відсотків. У РФ це досить квола вертикаль, і там її відновити не можуть. Це в принципі зробити неможливо і, тим більше, під час війни. Та й нічим її відновлювати, тому що у Путіна завжди були гроші і віра у власні сили. Власні сили росіяни все втратили, а грошей більше у них теж не стане. Тому вони не зможуть нескінченно купувати собі технологічні рішення, людей, як вони це робили раніше", - говорить Шейтельман.

За словами експерта, влада контролює ситуацію в Росії, але у Путіна тепер немає багато влади.

"Раніше було зрозуміло: 80 відсотків влади у Путіна, 20 – у всіх інших. Зараз по-іншому: 20 відсотків влади у Путіна, 80 - у всіх інших. Влада в цілому контролює владу в країні, і не можна сказати, що загрожують якісь народні бунти і Росія розвалиться. Але розмивання "центру" вже відбувається", - зазначив політтехнолог.

Як повідомляв Главред, за даними видання Politico, в Росії розпалюються внутрішні міжусобиці між військовими командирами. Російський диктатор Володимир Путін намагається це приборкати перестановкою командування армією окупантів. Однак насправді це нічого змінити вже не може.

Водночас, за словами колишнього прем'єр-міністра Росії Михайла Касьянова, протягом наступних півтора років президент РФ Володимир Путін може втратити владу. Як підкреслив російський екс-чиновник в інтерв'ю виданню Bild, політичний вплив Путіна суттєво знизився після низки військових провалів ЗС РФ в Україні.

Боротьба за владу в Росії - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти