Контрнаступ ЗСУ: за добу окупантів вибили з більш ніж 20 населених пунктів

12 вересня 2022, 07:58оновлено 12 вересня 2022, 08:50
Проводиться взяття під контроль і стабілізаційні заходи на звільнених територіях.
Сили АТО, українська армія на Донбасі
ЗСУ звільняють Україну від російських загарбників / Reuters

Збройні сили України продовжують звільнення населених пунктів від російських загарбників у Харківській і Донецькій областях, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Як наголошується в ранковому зведенні, опублікованому в Facebook, в ході відступу російські війська спішно кидають свої позиції і тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію Російської Федерації.

"Ця тенденція зберігається. Так, за минулу добу, окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно і транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук і Дворічна Харківська область", - розповіли в Генштабі.

Відзначається, що в Луганській області російські військові з сім'ями покинули місто Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої "народної міліції" з числа місцевих жителів.

"Всього за минулу добу Силам оборони вдалося витіснити ворога з більш ніж двадцяти населених пунктів. Проводиться взяття їх під повний контроль і стабілізаційні заходи", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше повідомлялося про те, що українська авіація знищила живу силу ворога, а підрозділи протиповітряної оборони "приземлили" російські літаки.

Зокрема, було знищено кілька російських літаків, збита ракета і вертоліт.

Нагадаємо, раніше українські військові знищили 80 росіян, 3 склади ворожих боєприпасів, військову техніку та озброєння загарбників на південному напрямку.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти