Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024 року: до чого готуватись українцям

25 вересня 2024, 10:12оновлено 25 вересня, 11:01
108
Точна дата початку опалювального сезону в Україні залежить від кількох чинників.
Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024 року: до чого готуватись українцям
Коли почнеться опалювальний сезон / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Перший місяць осені майже закінчується, а це означає, що зовсім скоро в Україні ставатиме холодніше. Багато хто вже почав задаватись питанням, коли починається опалювальний сезон в Україні? Главред вирішив розібратись у цьому питанні.

Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024 року

Зазвичай опалювальний сезон в Україні починається у середині жовтня, приблизно 15-16 числа. Точна дата початку опалювального сезону в Україні залежить від кількох чинників:

відео дня
  • Погодні умови. Опалення, як правило, вмикають, коли середньодобова температура опускається нижче +8°C і тримається на цьому рівні кілька днів поспіль.
  • Рішення місцевої влади. Кожен регіон і місто приймають самостійне рішення про початок опалювального сезону, залежно від місцевих кліматичних умов.

Цей порядок визначений пунктом 8 Правил надання послуги з постачання теплової енергії, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 830.

Що відомо про Кабінет Міністрів України?

Кабінет Міністрів України — Кабінет Міністрів в Україні, колегіальний, вищий орган виконавчої влади України. Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України та Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України у межах, передбачених Конституцією України, пише Вікіпедія.

Коли починається опалювальний сезон у квартирах

Варто зауважити, що спочатку опалення вмикають в: школах, дитячих садочках та медичних установах. Після цього тепло подають і в будинки громадян.

Коли розпочнеться опалювальний сезон в Києві

Мер міста Віталій Кличко говорив, що опалювальний сезон у столиці планують розпочати за графіком у середині жовтня.

"За графіком – з 15 жовтня, але за умови, якщо бачитимемо, що температурні показники не знижуються. Якщо за три доби температура опускатиметься нижче 15 градусів, то ми відразу включимо теплопостачання", – заявив Кличко.

Коли вимкнуть опалення

Опалювальний сезон зазвичай триває шість місяців. Коли стовпчики термометрів показують вищу за +8 градусів тепла протягом трьох діб, тоді він закінчується.

Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024 року: до чого готуватись українцям
Опалювальний сезон / Інфографіка: Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти