Кияни можуть залишитися без світла: вже опубліковані графіки відключення електроенергії

16 квітня 2024, 16:31оновлено 16 квітня, 17:02
Київських споживачів розділили на шість груп із трьома часовими категоріями.
Кияни можуть залишитися без світла: вже опубліковані графіки відключення електроенергії
У Києві може розпочатися відключення світла / Колаж: Главред, фото: УНІАН

У Києві можуть розпочати вимикати світло. Компанія "ДТЕК Київські електромережі" вже оновила графіки відключень електроенергії для Києва. Про це заявив гендиректор компанії Денис Бондар.

Споживачів розділили на шість груп. Графіки матимуть три часові категорії:

  • світла зона - гарантована наявність світла;
  • темно-сіра зона - відключення світла для балансу енергосистеми;
  • світло-сіра зона - світло може бути, а може і не бути.

Відповідні графіки опублікували на сайті ДТЕК КЕМ.

відео дня

"У попередніх графіках було три групи споживачів. Зараз споживачі поділені на шість груп. Це робиться для того, щоб можна було враховувати поточну ситуацію ... Ми зараз працюємо із застосунком Київ Цифровий для зручності киян. У разі застосування графіків Київ Цифровий буде за пів години сповіщати наших клієнтів щодо застосування графіків", – сказав Бондар.

Слід зазначити, що нині графіки не планують застосовувати, бо ситуація в країні стабільна. Цьому Україні допомагає погода.

"Немає електричного опалення і немає кондиціонерів. У випадку підвищеного попиту на електроенергію у столиці й нестачі генерації від центральної енергосистеми можуть бути вказівки на застосування графіків відключення", - йдеться у повідомленні.

Удар РФ по ТЕС - останні новини

Нагадаємо, що РФ майже повністю зруйнувала одну з найбільших ТЕС Харківщини. Внаслідок атаки окупантів були повністю знищені усі блоки і пошкоджене допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний – від значного до повного. Поки що не можна точно оцінити масштаб пошкоджень, необхідний для відновлення час.

У ДТЕК показали зсередини знищену ТЕС. Російські окупанти намагаються залишити Україну без електроенергії та завдають безжальних ударів по енергооб'єктах. У ДТЕК показали одну зі знищених ТЕС після російських атак 22 і 29 березня. Відео вже розлетілося в Мережі.

Російські ракети повністю зруйнували Трипільську ТЕС під Києвом. Унаслідок російських ударів сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Це одна з найбільших теплоелектростанцій в Україні, яка подавала тепло до житлових будинків і промислових підприємств.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти