Зґвалтування в Кагарлику: у Раді розповіли про нових фігурантів кримінальної справи

2 червня 2020, 09:47
Начальник відділу поліції Кагарлика і свідки-поліцейські можуть стати фігурантами кримінальної справи.
Наручники
Начальнику поліції Кагарлика загрожує відповідальність / УНІАН

Правоохоронні органи проводять перевірку керівних осіб відділення поліції Кагарлика, де сталося зґвалтування дівчини. Слідство встановлює, чи знали начальник відділення і поліцейські про те, що насправді відбувається в катівнях райвідділу. Якщо їх провина буде доведена, то вони будуть притягнуті до відповідальності.

Про це розповів голова комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

"Мова йде про те, чи знав керівник, що в його відділенні відбуваються допити. Незважаючи на очевидну відповідь, слідство встановлює і найближчим часом надасть таку відповідь", - сказав парламентарій.читайте такожСтало відомо, хто побив та зґвалтував дівчину в Кагарлику – опубліковані фото

відео дня

Крім того, за його словами, у відділенні могли бути свідки резонансної події, які спостерігали злочинну поведінку своїх колег, проте нічого не зробили для того, щоб це припинити.

"Щодо того, чи були постріли у відділенні і були свідки з правоохоронних органів, які бачили цей злочин, але не припинили його. Це також є такою кваліфікацією, це покривання тяжкого та особливо тяжкого злочину, а саме про такий злочин йде мова", - підкреслив Монастирський.

Нагадаємо, як встановило слідство, у ніч з 23 на 24 травня співробітники поліції – глава служби кримінальної поліції Микола Кузів та оперативник Сергій Сулима – застосували заходи фізичного та сексуального насильства до 26-річної дівчини у місті Кагарлик Київської області.

Також вони нанесли фізичні каліцтва чоловікові, якого привезли у відділ разом з дівчиною.

Голосіївський суд взяв під варту колишніх поліцейських на 60 діб без права внесення застави. Обидва фігуранти кримінальної справи своєї провини не визнають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти