Кабмін продовжив карантин в Україні до Нового року

20 вересня 2021, 13:33
Як заявив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, український уряд прийняв рішення продовжити адаптивний карантин до 31 грудня 2021 року.
Київ, карантин
Кабмін продовжив карантин в Україні до Нового року / УНІАН

20 вересня уряд України прийняв рішення продовжити адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

"Поточна епідемічна ситуація контролюється. Так, ми фіксуємо зростання числа нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації є запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя і здоров'я - щепитися від коронавірусної інфекції при першій нагоді", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами чиновника, вже у вівторок, 21 вересня відбудеться засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому оголосять, з якої дати по всій території країни встановлюють жовтий рівень епідімеіческой небезпеки.

читайте такожУ КМДА розповіли, чи введуть у Києві жорсткий карантин

Нагадаємо, в Україні з понеділка, 20 вересня, вступають в силу нові протиепідемічні обмеження у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Постанова № 954 від 13 вересня 2021 року була оприлюднена на сайті уряду.

При жовтому рівні діятимуть наступні карантинні обмеження:

  • Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;
  • Не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;
  • Кінотеатри та інші Заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратніх метрів площі тощо.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти