"Хороші результати": Зеленський зібрав Ставку на фоні загострення ситуації на фронті

12 жовтня 2023, 15:54
271
На засіданні Ставки обговорили ситуацію на фронті, виробництво зброї та техніки, а також ситуацію в Ізраїлі.
ВСУ, Зеленский
Зеленський провів важливе засідання Ставки / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Президент України Володимир Зеленський провів важливе засідання Ставки верховного головнокомандувача. На засіданні обговорили три ключові питання. Про це Зеленський заявив у своєму Telegram-каналі.

Перше питання стосувалось загострення ситуації на фронті на українського контрнаступу.

"Доповіді командувачів – Залужний, Сирський, Тарнавський. Ситуація на основних напрямках – схід, південь. Захист наших позицій. Наші кроки вперед", - зазначив Зеленський.

відео дня

Він також зазначив, що влада працює над постійним нарощуванням обсягів українського виробництва зброї та техніки. Президент доручив Мінстратегпрому представити нову програму забезпечення українською зброєю та всіма ключовими потребами - від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів.

"За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі. Окреме доручення віцепрем’єр-міністру Федорову та міністру оборони Умєрову – максимальна цифровізація постачання для сил оборони. Повна підзвітність і контроль – наш пріоритет. Є чіткі терміни реалізації", - заявив президент.

На Ставці також обговорили ситуацію на Близькому Сході на фоні нападу на Ізраїль. Українська зовнішня розвідка займається аналізом. Влада працює з партнерами, щоб не допустити ширшої дестабілізації у світі.

Наступ росіян

Раніше стало відомо про те, що РФ перейшла в активний наступ по всьому східному фронту. Ворог також атакує позиції українських військових на Таврійському напрямку.

Також повідомлялося про те, що РФ стягнула ударний кулак і пішла на штурм великого українського міста - Авдіївки. Ворог намагається пробити оборону ЗСУ. РФ використовує артилерію, авіацію і ракети для ударів по селах і Авдіївці.

Політолог Андрій Золотарьов заявляв, що РФ піде у великий наступ взимку. Це може статися в разі, якщо США зменшать військову допомогу Україні на тлі виборів, що наближаються. Він зазначив, що в разі зменшення надання допомоги Україні з боку США українські Збройні сили можуть опинитися в дуже важкій ситуації, оскільки значна частина техніки, артилерії надана західними партнерами.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти