Гудименко розповів, в якій зброї перевага у ЗСУ над окупантами

26 лютого 2024, 13:07
У морських дронах перевага, звичайно, на боці ЗСУ, вважає Юрій Гудименко.
Гудименко, дрон
Як каже Юрій Гудименко, у ЗСУ є мінімум одна перевага в зброї над російськими окупантами / колаж Главред, фото УНІАН

У морських дронах переважно на даний момент у ЗСУ, а в засобах радіоелектронної боротьби – у російських окупантів. Про це в інтерв'ю Главреду розповів молодший сержант ЗСУ у відставці, голова громадської організації "Українське об'єднання "Мрія" Юрій Гудименко.

"Наприклад, по FPV-дронам переваги, здається, немає ні в однієї зі сторін. Тому що на деяких напрямках лінії бойового зіткнення перевага у нас, а на деяких реально у них. У РЕБ і РЕР вони нас істотно випереджають. У морських дронах перевага, звичайно, на нашому боці, тому що їм, за великим рахунком, нема чого вражати. Тобто ми можемо тут дуже довго перераховувати. Наприклад, в снарядах перевага у росіян, але снарядів на війні ніколи не буває багато. Ще не було такої війни, щоб якийсь генерал вийшов і сказав: "Ви знаєте, щось снарядів забагато, давайте виробляти їх трошки менше". Швидше, генерал буде вимагати додаткові стволи, тому що вони зношуються, ніж буде відмовлятися від снарядів. І так було завжди", - сказав він.

Дивіться на відео інтерв'ю Главреду Юрія Гудименка:

Хто такий Юрій Гудименко

Юрій Володимирович Гудименко (нар. 14 грудня 1987, Запоріжжя) - український політичний діяч, лідер руху "Демократична сокира", у минулому - блогер, телеведучий, публіцист, пише Вікіпедія.

З початку повномастабного вторгнення в Україну - молодший сержант ЗСУ у відставці, керівник громадської організації "Українське об'єднання "мрія".

Дрони в Україні

Як повідомляв Главред, в Україні винайшли патрони для бійців Сил оборони, які допоможуть збивати ворожі дрони. Нова зброя нагадує пістолет, а куля зможе залишити не одне, а цілих десять отворів. Про це повідомив техноблогер і військовий аналітик Сергій Бєскрєстнов.

Також, віце-прем'єр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров стверджує, що українські виробники вже досягли рівності з країною-агресором Росією за кількістю далеких дронів-камікадзе. Про це чиновник розповів в інтерв'ю журналісту Іллі Кабачинському.

До того ж, порівняно з початком повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну ситуація з українськими дронами сильно змінилася в кращу сторону, але, ворог, на жаль, теж не стоїть на місці. Про це в інтерв'ю Главреду розповіла директор Центру підтримки аеророзвідки, Керівник волонтерського проекту Victory Drones благодійного фонду Dignitas Марія Берлінська.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти