Голубовська розповіла, чому COVID-19 став непередбачуваним

9 квітня 2021, 17:37
Провідний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська продовжує попереджати українців про страшну небезпеку нового мутованого штаму COVID-19.
Голубовська
Ольга Голубовська / УНІАН

Коронавірус в Україні не зменшує оберти і постійно стає більш небезпечним і непередбачуваним. Про це заявила провідний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська в програмі Народ проти на каналі Україна 24.

"Я говорила ще в лютому, що ми зіткнулися з абсолютно іншою хворобою, це не та хвороба, яка була торік. Радикально змінилася клінічна картина. Захворювання подовшало, не два тижні, як ми пацієнтам говорили, нічого подібного, зараз дуже довга хвороба, до місяця, довго люди залишаються киснезалежними. Все непередбачувано, часто бактеріальні ускладнення", - зазначила медик.

За словами Голубовської, пацієнти стали хворіти набагато важче, а вірус почав атакувати молоде покоління і дітей.

Крім того, інфекціоніст каже, що клінічна картина коронавірусу сильно змінилася і стала довшою. Тепер пацієнти частіше потребують кисневої підтримки і багатьом вона потрібна протягом місяця.

читайте такожГолубовська спрогнозувала, коли третя хвиля COVID-19 піде на спад

Локдаун в Україні:

  • 1 квітня міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що питання введення комендантської години в Україні через карантин не обговорювався.
  • Того ж дня голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що в столиці можуть ввести комендантську годину для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 за однієї умови. Зокрема, комендантська година в Києві можлива, якщо лікарні будуть повністю перевантажені.
  • Віталій Кличко 31 Березня виступив із заявою, що через критичну ситуацію з коронавірусом в Києві з 5 квітня посилюють карантин. Садочки і школи закривають, транспорт буде працювати тільки по спецпропусках. Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня.
  • Пізніше Ольга Голубовська розповіла українцям про те, що період, коли хворий коронавірусом COVID-19 людина дуже заразна - перший тиждень від початку клінічних симптомів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти