Генерал Маковецький, який віддавав накази бомбити Харків, народився в Чугуєві

7 березня 2022, 13:13
Російський пілот Максим Гешток, спійманий у Харкові, стверджує, що саме від Олега Маковецького отримував координати для бомбардування Харкова.
Харків
Харків сильно постраждав внаслідок авіаударів / Фото Reuters

Генерал Росії, який давав злочинні накази бомбити Харків, є уродженцем України. Більш того, він народився в Харківській області, в місті Чугуїв.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова.

"Генерал РФ, який надав злочинні накази бомбити Харків, народився в Чугуєві (це Харківська обл.). Працюємо. Гаага", - написала вона.

відео дня

Очевидно, що йдеться про генерал-майора Олега Маковецького.

Олег Маковецький
Олег Маковецький

Як уточнили в повітряних силах ЗСУ, пілот російського літака, збитого над Харковом, вже дав перші свідчення.

"Полонений пілот - підполковник Гешток Максим Сергійович, заступник командира полку 47 авіагрупи, дислокація Воронеж. Командир полку - полковник Лобода. За словами бранця, наказ бомбити мирні українські міста віддавав російський генерал Олег Маковецький", - йдеться у повідомленні.

Маковецький народився в 1966 році в Чугуєві. Спочатку навчався в Качинському вищому військовому авіаційному училищі, потім - у військово-повітряній академії імені Гагаріна та академії генерального штабу російських збройних сил.

читайте такожЗвільнено Чугуїв: оперативна інформація від Генштабу

Як повідомляв Глпвред, головнокомандувач Повітряно-космічних сил Російської Федерації генерал армії Сергій Суровікін, який зараз відповідає за бомбардування українських міст під час російського вторгнення, особисто керував колоною бронетехніки під час серпневого путчу 1991 року в Москві, виконуючи накази так званого ГКЧП. Тоді під танками загинули три громадянина.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти