Чи повернули "Слуги народу" на доопрацювання законопроєкт про мобілізацію: відповідь голови фракції

10 січня 2024, 21:20оновлено 11 січня, 12:38
Рішення щодо розгляду законопроекта про мобілізацію будуть ухвалюватися на Погоджувальній раді, куди запрошено військове командування та керівництво Міноборони.
Чи повернули 'Слуги народу' на доопрацювання законопроєкт про мобілізацію: відповідь голови фракції
В Україні активно обговоють новий законопроєкт про мобілізацію / Колаж: Главред, фото: УНІАН

У середу, 10 січня, парламентська фракція "Слуга народу" під час засідання нібито вирішила повернути законопроект Кабміну про мобілізацію на доопрацювання. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

"Як я і казав в такому вигляді його приймати не можна. Подивимося, чи не продавить це зараз Офіс президента. Якщо так і відбудеться, то новий проект має подавати Президент, Верховний головнокомандувач, а не будь-хто інший", - зазначив він.

Железняк прокоментував "рішення" фракції "Слуга народу" та повідомив, що такого рішення коаліції - немає.

відео дня

"Рішення коаліції відкликати чи вносити - немає. З того, що я зрозумів - там і обговорення було серед лише 15-20 депутатів, які були присутні в кінці. Нагадаю, що рішення приймаються в ОП. А вони зараз у Литві", - додав він.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що рішення щодо законопроектів будуть обговорюватися на Погоджувальній раді.

"Усі рішення щодо розгляду законопроекта про мобілізацію будуть ухвалюватися на Погоджувальній раді, куди запрошено військове командування та керівництво Міністерства оборони. Також найближчим часом буде інформація щодо кадрових питань у Комітетах Верховної Ради", - пояснив Арахамія.

Він також зазначив, що у середу відбулось засідання фракції "Слуги Народу". На ньому обговорили поточну ситуації та визначили план роботи на найближчі дні.

Законопроект про мобілізацію

Нагадаємо, у Верховну Раду України внесли п'ять різних версій законопроєкту щодо змін у систему мобілізації. Одна з версій є урядовою, а решта – альтернативні.

Також нардеп Ярослав Железняк розповів, що оборонний комітет Верховної Ради збирається проголосувати за урядовий законопроєкт про мобілізацію 11 січня. За словами народного депутата, його збираються ухвалити у першому читанні.

Крім цього, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що в четвер, 11 січня, депутати мають розглянути законопроект про мобілізацію на першому читанні за рекомендаціями комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти