"Це просто бла-бла-бла": Кулеба висміяв нападки Орбана на адресу України

2 липня 2023, 11:56
Віктор Орбан має тісну політичну спорідненість з диктатором Володимиром Путіним, вважає Дмитро Кулеба.
Кулеба, Орбан
Дмитро Кулеба прокоментував скандальні заяви Віктора Орбана / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Скандальні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на адресу України прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Я вже втомився спростовувати всі ці безглузді аргументи. Це все просто бла-бла-бла", - підкреслив він в інтерв'ю BILD, WELT і Politico.

Разом з тим глава МЗС України звернув увагу на те, що угорський прем'єр має тісну політичну спорідненість з російським диктатором Володимиром Путіним.

відео дня

На його думку, "політичне розуміння ситуації дуже схоже в офісі угорського президента, прем'єр-міністра і в Кремлі".

Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства також сумнівається щодо лояльності Орбана до Євросоюзу і НАТО: "Я сподіваюся, що він все ще є союзником інших членів НАТО і ЄС".

Кулеба додав, що угорський уряд тим часом "відчайдушно бореться за кошти ЄС, щоб зберегти свою макрофінансову стабільність і уникнути заворушень в країні".

Нагадаємо, раніше Орбан заявив, що Україні нібито "не здобути перемогу" над країною-агресором Росією. При цьому він повторив пропагандистські тези Кремля ‒ мовляв, "Америка хоче втягнути" Угорщину у війну проти Росії, але угорці "на неї не підуть".

Крім того, пропутінський прем'єр-міністр Орбан сам "задивляється" на українську територію. Нещодавно він цинічно заявив, що Закарпаття - це "стародавня угорська земля".

Пізніше Орбан заявив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити контрнаступу і посадити Київ і Москву за стіл переговорів. За словами Орбана, контрнаступ, який готують ЗСУ, "є справою українців".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти