"Це повна маячня": експерт розкритикував ідею Міноборони щодо Залізного купола

25 травня 2021, 20:18
За словами Романенка, для початку в Україні потрібно вирішити питання з сучасною системою управління.
Залізний купол
Залізний купол / wikipedia

Керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко під час чату на Главреді прокоментував заяву міністра оборони України Сергія Тарана, про придбання на озброєння країни аналога Залізного купола - ізраїльської системи протиракетної оборони.

"Це повна маячня! Краще б для початку Міноборони встановило систему управління Дзвін-АС, яка вже готова, на яку Міністерство вже витратило понад 600 мільйонів гривень, і яка не ставиться виключно через лобістські ігри", - зазначає Романенко.

За словами експерта, для початку в Україні потрібно вирішити питання з сучасно системою управління.

"У нас же відбувається, як завжди: хтось зумів створити нормальну систему, інші побачили, що на цьому можна заробити, а тому вирішили готову розробку торпедувати і шукати іншу систему, на якій можна буде заробити. Так що Міноборони для початку потрібно вирішити питання з сучасно системою управління, а потім будувати маячні ідеї щодо Залізного купола", - читайте такожЗалізний купол для України: експерт озвучив вартість ізраїльської системи ПРОдодав він.

Романенко зазначає, що: "ніхто Україні не дасть Залізний купол, щоб його тут споганили. Не кажучи вже про те, що у нас просто немає грошей на все це. Тому не треба марити".

Залізний купол

Це тактична система протиракетної оборони( ПРО), призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів. Розроблена ізраїльською компанією Rafael.

Кожна батарея може захищати територію площею 150 квадратних кілометрів. Перша батарея стала на бойове чергування в березні 2011 року. Станом на липень 2014 року, бойове чергування несли 9 батарей по всій території Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти