Є три сценарії: історик назвав терміни закінчення війни в Україні та пояснив, хто переможе

18 березня 2022, 10:53
Війна Росії проти України може тривати не менше 2-3 місяців, тому що саме по закінченню цього часу Росія почне реально відчувати санкції.
війна, Буча
Історик назвав три сценарії закінчення російсько-української війни / Фото Reuters

Війна між Росією та Україною може тривати дуже довго і стати війною на виснаження. Таку думку озвучив відомий український історик Ярослав Грицак. Крім того, за його словами, є три можливі сценарії завершення російсько-української війни.

Війна в Україні може затягнутися, тому що в жодної зі сторін немає ресурсів для наступу, передає 12 канал.

"У Росії вичерпуються ресурси для наступу, а у нас ще немає таких ресурсів. А це означає, що через деякий час ця війна перейде в позиційну, майже в окопну. Щось таке, як було з ДНР-ЛНР, але це буде ширше, на всій території України. І виграє той, хто матиме більше ресурсів", - припустив Грицак.

відео дня

За словами історика, війна Росії проти України може тривати не менше 2-3 місяців, тому що саме по закінченню цього часу Росія почне реально відчувати санкції.

"Звичайно, якщо в Росії що-небудь не відбудеться швидше – зміщення Путіна або революція", - додав Грицак.

Історик назвав три сценарії закінчення російсько-української війни. Який з них реалізується, поки що сказати складно.

"Який характер перемоги буде - ми зараз не можемо сказати. Ідеальний варіант - це зміна режиму в Росії та дерусифікація Росії. Так, як була денацифікація гітлерівської Німеччини. Це максимальний план", - сказав Грицак.

Ще один досяжний план для України - це відновлення кордонів 2014 року, вважає історик.

"А проміжний план - це якесь перемир'я. Можливо, на тих лініях фронту, які зараз є, з тимчасовою втратою територій. Десь в цих рамках - між мінімальним і максимальним планом - будемо рухатися", - резюмував Грицак.

Коли закінчиться війна в Україні

Військовий експерт в області авіації та технологій Джастін Бронк назвав три можливі сценарії, які залишилися у Кремля в Україні.

За його словами, російські окупанти зараз перебувають у "небезпечному становищі". Ймовірно, воно погіршиться ще більше в найближчі тижні без серйозної паузи в бойових діях, а це означає, що життєво важливо, щоб українці продовжували наполегливо битися.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі поділилася думкою, коли і як закінчиться війна в Україні. За її словами, відповідь на це питання знає президент країни-агресора Володимир Путін.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти