Умови для закінчення війни: Путін розповів Ердогану, що йому потрібно від України

18 березня 2022, 09:21
Президент країни-агресора перерахував свої вимоги.
Путін Ердоган
Путін розповів Ердогану , що йому потрібно від України / reuters

Президент країни-агресора Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом перерахував вимоги до України, які він вважає умовою виведення військ і укладення мирної угоди.

Розмова відбулася 17 березня з ініціативи Путіна, стверджує прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калін, в контексті спроб Ердогана забезпечити посередництво між Києвом і Москвою для припинення вторгнення Росії в Україну, пише "Ліга".

Путін у розмові з Ердоганом озвучив список вимог до України, виконання яких вважає необхідною умовою припинення вторгнення.

відео дня

У список вимог входить нейтральний статус України та її відмова від вступу до НАТО, роззброєння України до такого рівня, який Кремль визнає достатнім, забезпечення "захисту російської мови в Україні", а також те, що Путін називає "денацифікацією".

читайте такожВійна вже програна Росією, і питання часу, коли Путін це визнаєЩе одна група вимог Путіна стосувалася тимчасово окупованих Росією територій Донбасу і Криму. Калин не став розкривати змісту цих пунктів.

Як повідомляв Главред, військовий експерт в області авіації і технологій Джастін Бронк назвав три можливі сценарії, які залишилися у Кремля в Україні.

За його словами, російські окупанти зараз перебувають у"небезпечному становищі". Ймовірно, воно погіршиться ще більше в найближчі тижні без серйозної паузи в бойових діях, а це означає, що життєво важливо, щоб українці продовжували наполегливо битися.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти