Експерт передрік Кримському мосту дуже сумну долю

27 лютого 2021, 20:31
Говорячи про міст через Керченську протоку, експерт розповів історію, коли під час будівництва на одній з ділянок бурилася трикілометрова свердловина.
Керченський міст, будівництво
Керченському мосту загрожує катастрофа / kerchinfo.com

Керченському мосту, який з'єднує материкову Росію з анексованим Кримським півостровом, загрожує сумна доля.

За словами кандидата геолого-мінералогічних наук, російського незалежного експерта Юрія Медовара, в районі моста знаходиться підводний грязьовий вулкан, пише Апостроф.

"Хлопці з Ростовського університету досліджували вплив мосту на стан води в Азовському морі. Водообмін через міст скоротився. І вони ж написали, що там є грязьовий вулкан, який вибухає приблизно раз на десять років", - розповів він.

Він нагадав, що експерти раніше попереджали, що не можна проводити Олімпіаду в Сочі, проте її все ж провели.

читайте такожОкупанти в шоці: Керченська переправа раптово припинила роботу

"Ні, провели для однієї людини - вбили самшитові ліси, які бачили ще Олександра Македонського. Завели якогось жучка (мова, швидше за все, йде про метелика під назвою самшитова вогнівка, - ред.), й вони всі згнили, а відновити їх можна лише через 500 років", - сказав Медовар.

Говорячи про міст через Керченську протоку, експерт розповів історію, коли під час будівництва на одній з ділянок бурилася трикілометрова свердловина. Тоді будівельники потрапили в грязьовий вулкан і, за його словами, величезну металеву опору, вагою в сотні тонн, просто викинуло на поверхню.

"Я всім кажу - Земля жива. Вона дихає, як і ми, у неї просто процеси інші: землетруси, вулкани, зрушення літосферних плит, зростання складчастих гірських областей. Але ніхто не хоче слухати", - поскаржився Медовар.

Кримський міст - про що раніше писав Главред:

  • Заступник директора Інституту геофізики Національної академії наук України Олександр Кендзьора заявив, що в районі побудованого мосту через Керченську протоку велика можливість землетрусу. У зв'язку з цим побудований окупантами міст знаходиться під загрозою.
  • Великобританія ввела санкції проти двох осіб і чотирьох компаній, пов'язаних з будівництвом залізничного мосту через Керченську протоку, який з'єднав анексований Крим з Росією.

Кримський міст (Керченський міст)

Транспортний перехід через Керченську протоку, що з'єднує Керченський і Таманський півострова через острів Тузла і тузлінську косу, передає Вікіпедія.

Складається з двох паралельних мостів-автодорожнього та залізничного. Загальна протяжність - 19 км.

Росія почала будівництво транспортного переходу після анексії Криму. Автодорожній міст був відкритий у 2018 році, Залізничний — у 2019-2020 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти