Експерт пояснив, чому "Залізний купол" не врятує Україну від ракет РФ

23 травня 2021, 04:30
Будь-яка система ПРО однаково пробивається, пояснив Тарас Чмут.
Ракета Нептун
Випробування ракетного комплексу в Україні / УНІАН

Україна не зможе купити високотехнологічну систему ПРО через брак коштів, а також тому, що їй не продадуть таке озброєння, заявив голова правління Українського мілітаристського центру Тарас Чмут.

Як підкреслив він в ефірі каналу Україна 24, вітчизняні КБ Луч і Південне пропонують проекти на рівні ескізів, а для їх реалізації потрібно не менше 5-10 років, а також значні кошти.

"Кінцевий результат не гарантуватиме безпеку України, через те, що будь-яка система ПРО однаково пробивається", - пояснив експерт.

Він відзначив, що на відміну від Ізраїлю – територіально маленької країни з великим бюджетом і чітким ворогом, який використовує певні типи озброєння, в України інший ворог інший і інша географія.

"Нам потрібно прикривати мости, ГЕС, АЕС, стратегічні підприємства і великі промислові центри і так далі. Тієї кількості, як в Ізраїлі, при колосальній вартості, нам недостатньо – ми не зможемо перекрити всю країну. Причому Росія має величезну кількість як радянських крилатих ракет, так і нових, якими вони переозброюються. Акумулювавши ці сили, вони зможуть пробивати нашу умовну ПРО, якої ще немає, там, де потрібно", - додав Чмут.

Залізний купол

Це тактична система протиракетної оборони( ПРО), призначена для захисту від некерованих тактичних ракет з дальністю польоту від 4 до 70 кілометрів. Розроблена ізраїльською компанією Rafael.

Кожна батарея може захищати територію площею 150 квадратних кілометрів. Перша батарея стала на бойове чергування в березні 2011 року. Станом на липень 2014 року, бойове чергування несли 9 батарей по всій території Ізраїлю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти