"До Києва долітатимуть": РФ готує новий масований удар дронами — ЗСУ

23 грудня 2023, 17:58
2276
БПЛА можуть летіти за інерцією якийсь час навіть після ураження, пояснив Юрій Ігнат.
'До Києва долітатимуть': РФ готує новий масований удар дронами — ЗСУ
Юрій Ігнат розповів про боротьбу з дронами-камікадзе РФ / Колаж: Главред, фото: УНІАН , ua.depositphotos.com

Речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів про боротьбу з ударами дронов-камікадзе РФ по Україні.

Як пояснив він в ефірі інформаційного марафону, навіть коли сили ППО уражають російські безпілотники, вони все одно іноді завдають шкоди і нагадав про недавнє влучання БПЛА в житловий будинок у Києві.

"Якби він влучив повністю в цей будинок, то там не було б поверху просто, а не вибиті шибки в квартирі і пожежа. Вони (БпЛА — Ред.) до Львова долітають, до Києва долітають і долітатимуть. Київ - це величезне місто і вони шукають маршрути. Вони летять по дорогах, можуть по річці летіти. Не завжди вдається перехопити їх на підступах до столиці", — зазначив український офіцер.

відео дня

За його словами, БПЛА можуть летіти за інерцією якийсь час навіть після ураження певними видами озброєння.

"Якщо "Гепард", що б'є по тому дрону, або зенітки влучають або ракета, то там шансів у нього вже немає, він розривається і падає вниз просто шматочками. А якщо його збивають на півдні вогневі групи тим, що є, то він летить, і добре, якщо бойова частина не активується, тоді ще ураження мало буде. Але якщо бойова частина активується під час падіння, буде яма, воронка або такі небажані наслідки", — резюмував Ігнат.

Хто такий Юрій Ігнат

Український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, речник Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена Данила Галицького (2022).

Юрій Ігнат закінчив Львівський інститут при Національному університеті "Львівська політехніка" (з 2009 року - окрема Національна академія сухопутних військ) за спеціальністю "Військова журналістика".

Станом на 2017 рік — начальник відділу редакції Повітряних сил Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія".

Нині — начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Удари РФ по Україні

Раніше повідомлялося, що 22 грудня РФ атакувала дронами Київ. У кількох районах столиці уламки впали на житлові будинки. Виникла пожежа, є постраждалі. У ДСНС розповіли про наслідки ворожої атаки на столицю.

Нагадаємо, що РФ випустила по Україні 7400 ракет, знищити вдалося лише 1600. Російські окупанти з початку повномасштабного вторгнення атакують Україну різними ракетами та безпілотниками, зазначив Юрій Гнат.

Як відомо, раніше Юрій Ігнат висловився про удари українських безпілотників по РФ. Використання" шахедів " власного виробництва стало одним із стратегічних кроків в українській оборонці. За словами Гната, важливо збільшувати виробництво власних дронів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти