Для Путіна 2024-й стане останнім роком при владі - Золотарьов

29 червня 2023, 04:30
381
Директор Кремля Володимир Путін може зміцнити свою владу, якщо зачистить незадоволених, проте це буде лише тимчасовим заходом, вважає Андрій Золотарьов.
Путін, Золотарьов
Верхівки в Росії можуть вирішити, що Путін не стане президентом наступного року - політолог / колаж Главред, фото

Тривалість перебування Володимира Путіна при владі в країні-агресорі Росії залежить від того, які будуть зроблені висновки після військового заколоту Пригожина. Вже наступний, 2024-рік, може стати для нього останнім у Кремлі, оскільки верхівки здатна зважитися на зміну глави держави. Про це заявив український політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що вже в 2024-му році президентські вибори можуть завершитися для Путіна сюрпризом. Зараз він може зміцнити свою владу, але це лише тимчасово.

"Все буде залежати від того, які висновки з цього будуть зроблені. Потенційно Путін може зміцнити своє становище, якщо повністю зачистить потенційно незадоволених, але тимчасово. Тому в перспективі вже 2024 рік, рік президентських виборів у РФ, може піднести Путіну неприємний сюрприз", - зазначив Золотарьов.

відео дня

За його словами, наступний рік може стати останнім для Путіна при владі, оскільки верхівка, ймовірно, захоче кимось його замінити.

"Колективний Путін може дійти висновку про необхідність рокіровки", - підкреслив Андрій Золотарьов.

Військовий заколот Пригожина в Росії

Ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин 23 червня сказав, що кадрові окупанти Міноборони РФ завдали удару по тилу вагнерівців. Після цього він оголосив про похід 25-тисячного угруповання Вагнер на Москву.

Наступного дня, 24 червня, ПВК Вагнер взяла під контроль Ростов-на-Дону і всі військові об'єкти в місті. Бунтівники збивали вертольоти ВКС РФ, які наносили по них удари.

Після цього ПВК Вагнер колонами пішла в наступ на Москву. Однак до столиці найманці Пригожина не доїхали. В результаті перемовин, які вів директор Білорусі Лукашенко, Пригожин вирішив розгорнути колони і повернув їх у польові табори.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти