Der Spiegel у люті морози згадав про Гоголя та українські вареники

11 лютого 2021, 22:09
Особливо вареники з картоплею - українська страва для душі й тіла на найвищому рівні. Вареники - це м'які і теплі лестощі для шлунку.
вареник
У Німеччині згадали про українські вареники / Скріншот відео з youtube.com

Під час лютих морозів, які й не думають відступати найближчим часом з території України, німецьке видання Der Spiegel настійно рекомендує вживати українські вареники з картоплею.

"Морозило сильніше, ніж вранці: але зате так було тихо, що скрип морозу під чоботом чувся за півверсти", - цитує Der Spiegel.

"Вечори на хуторі біля Диканьки" Миколи Гоголя, якого видання називає "видатним російським письменником українського походження". Ці слова він написав майже 200 років тому.

Видання пише, що в історіях Гоголя чудеса і фантастика переплітається зі звичайним сільським життям, в якому дивне стає досить звичайним. І це можна порівняти з відкладеною на потім нормальністю в розпал пандемії COVID-19.

читайте такожНові снігопади та сильні морози: синоптики дали прогноз погоди на тиждень

"Мороз став більшим, і вгорі так стало холодно, що чорт перестрибував з одного копитця на інше і хукав собі в кулак, бажаючи хоч як-небудь розігріти замерзлі руки.(...) Відьма й собі відчула, що холодно, нічого, що була тепло одягнена; і тому, піднявши руки догори, відставила ногу і, прийнявши таку позу, ніби людина, яка мчить на ковзанах, не зсунувши з місця жодним суглобом, спустилася по повітрю, ніби по крижаній похилій горі, і прямо в трубу", - цитує видання Гоголя далі, додаючи, що Диканька письменника та її люди були сповнені божевілля і чудес. І ніщо вже не буде таким, як раніше.

"Особливо вареники з картоплею - українська страва для душі й тіла на найвищому рівні. Вареники - це м'які та теплі лестощі для шлунку, які з великою відданістю люблять не тільки в Україні, але і по всій Росії", - пише Der Spiegel.

Видання описує рецепт вареників з картоплею: перетертим пюре з додаванням грибів під тонким тестом. Фактично це "вуглеводи у вуглеводах". Цим "бомбам настрою "перед вживанням краще зробити" холодну ванну" зі сметани. І якщо придивитися, то вони миттю врятують від тремтіння через морози.

Погода в Україні: Новини

  • В Укргідрометцентрі розповіли, коли і де чекати 30-градусних морозів. Різке похолодання може пояснюватися глобальними змінами клімату, підкреслив Микола Кульбіда.
  • Українців попередили про затяжні холоди. На початку календарної весни морози вщухнуть, але справжнє тепло прийде тільки в травні, каже Леонід Горбань.
  • Синоптик назвала дату потепління в Україні. За словами синоптика, потепління принесе з собою незначну відлигу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти