"Через бездіяльність Конгресу": у США відреагували на потужний удар РФ по Одесі

7 березня 2024, 11:48
У США поінформовані з приводу того, яка кризова ситуація наразі триває в Україні.
'Через бездіяльність Конгресу': у США відреагували на потужний удар РФ по Одесі
У США відреагували на удар РФ по Одесі 6 березня / колаж: Главред, фото: ОПУ, ДСНС, скріншот: відео

У США прокоментували удар РФ по Одесі під час візиту президента Володимира Зеленського та прем'єра-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса. Представники відомства зауважили, що це є черговим доказом того, що Україна потребує посилення ППО.

Речник Держдепу Метью Міллер на брифінгу відреагував на удар РФ 6 березня по Одесі під час візиту у місто Зеленського та Міцотакіса. Він наголосив, що це є ще одним нагадуванням про те, як Росія продовжує завдавати ударів по Україні кожного дня.

"Це нагадування про потребу України в системах ППО, і це нагадування про те, що Конгрес Сполучених Штатів повинен вжити заходів, як ми й закликали їх до цього, щоб підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії", - сказав він.

відео дня

Водночас прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр зауважила, що вона не може відповісти, чи був президент Зеленський ціллю удару по Одесі.

"Ми знаємо, що робить Росія. Ми бачили, що відбувалося на полі бою протягом останніх кількох тижнів через бездіяльність Конгресу", - сказала вона.

Жан-П'єр зазначила, що в США поінформовані з приводу того, яка кризова ситуація наразі триває в Україні. За її словами, минулого тижня директор ЦРУ доповів про жахливі наслідки російської агресії для нашої держави.

Нагадаємо, що Роман Світан розповів, чому США тягнуть із допомогою Україні. Цього року нашого наступу може вже не бути, адже якщо США проголосують за виділення допомоги пізно, то не буде часу готувати особовий склад і розгортати сили.

Військовий експерт Валентин Бадрак розкрив, чи можуть США дозволити Україні програти. Ві наголосив, що розрахунок Байдена виявився хибним і ця стратегічна помилка коштувала Україні дорого - загинули тисячі українців.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти