Колишній головком НАТО розповів, чи зможуть ЗСУ скоро звільнити Херсон

10 серпня 2022, 15:43оновлено 10 серпня 2022, 18:37
Відставний генерал і ексголовнокомандувач Сил НАТО в Європі Філіп Брідлав в категоричному тоні вважає, що в України достатньо сил, щоб звільнити Херсон
Херсонська область, HIMARS
Колишній Головком НАТО розповів, чи зможуть ЗСУ скоро звільнити Херсон / колаж фото Вікіпедія, Людмила Денісова

У ЗСУ зараз достатньо Західної зброї-для того, щоб провести успішну операцію зі звільнення Херсона. Таку думку висловив колишній головком військ НАТО в Європі генеал Філіп Брілдав, повідомляє портал "НВ".

"Що стосується Херсона, то, я думаю, що в України і сьогодні достатньо озброєння від попередніх поставок, щоб досягти тих цілей, яких Ваша армія планує досягти", — заявив він.

Брідлав зазначив, що зараз ЗСУ робить в потрібному напрямку дуже хорошу роботу. І він чекає успіху операції українців навколо Херсона.

"Ходять чутки, що Росія перекидає туди підкріплення, але це означає, що вони зменшують свою присутність в Донбасі. Це, звичайно, додасть армії проблем в південному напрямку, з іншого боку, відкриє можливості на Донбасі. Зараз мені подобається, як українські війська ведуть свою кампанію на підступах до Херсона", — говорить він.

Нагадаємо, раніше українські захисники вдарили по Антонівському і Каховському мостах в Херсонської області. Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Відпрацьований той самий вогневий контроль, який ми тримали вже кілька діб на цьому напрямку. Є серйозні результати попадання як по Антонівському, так і по Каховському мостах", – зазначила вона.

Інші новини:

Дивіться онлайн новини Херсона

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти