Був єдиним сином: під Бахмутом наступного дня після дня народження загинув захисник України

2 березня 2023, 08:06
Військовослужбовець бригади "Едельвейс" Василь Шаблій загинув у боях за Бахмут на наступний день після свого 46-го дня народження 16 лютого.
Василь Шаблій
Василь Шаблій загинув у боях за Бахмут / Фото facebook.com/ozerna.rada

На війні в Україні загинув житель Хмельницької області Василь Шаблій. Героя провели в останню путь в селі Нестерівці.

Військовослужбовець бригади "Едельвейс" загинув у боях за Бахмут на наступний день після свого 46-го дня народження 16 лютого. Про це йдеться на Facebook-сторінці Озернянської об'єднаної територіальної громади.

Про Василя Шаблія в Нестерівцях розповідають як про справжнього націоналіста. Він дуже любив Україну, колекціонував різні предмети історії. Його серцю був дуже дорогий червоно-чорний прапор.

відео дня

"Він виріс там єдиним сином у своїх батьків, був хорошим столяром і з дитинства допомагав своїм рідним. Батько з мамою давно вже померли. Василь жив спочатку один, а потім одружився і переїхав до коханої в Хмельницьку область", – йдеться у повідомленні.

Служив Герой у 10-й окремій гірничо-штурмовій бригаді "Едельвейс". У нього залишилися дружина і дочка.

Похорон Василя Шаблія
Василю Шаблію був дуже дорогий червоно-чорний прапор / Фото facebook.com/ozerna.rada
Похорон Василя Шаблія
Поховали Василя Шаблія в селі Нестерівці / Фото facebook.com/ozerna.rada

Поховали Василя Шаблія в селі Нестерівці поруч з могилою бійця ЗСУ Богдана Кокайла, який загинув в бою теж в Донецькій області місяць тому.

"Відданий боєць, щирий патріот і просто добра і життєрадісна людина – саме таким Василь назавжди залишиться в нашій пам'яті", – кажуть односельці загиблого.

Як повідомляв Главред, в боях за Україну загинув український спортсмен - володар Кубка світу з кікбоксингу WAKO Олег Рисак. Захисник України загинув 24 жовтня - в день свого народження. Олегу виповнилося всього лише 25 років.

У боротьбі за свободу та незалежність нашої країни загинув майстер спорту з гандболу Роман Пронюк. Воїн загинув, захищаючи місто-фортецю Бахмут.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти