Буданов назвав мету номер один для Росії на фронті навесні 2023 року

23 лютого 2023, 10:10
Українська армія повинна утримати місто Бахмут Донецької області, адже повертати його доведеться занадто дорогою ціною.
Кирило Буданов
Кирило Буданов заявив, що ЗСУ важливо утримати Бахмут / Фото УНІАН

До кінця березня 2023 року Росія буде намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Найзапекліші бої тривають в районі Бахмута. Українська армія повинна утримати це місто, адже повертати його доведеться занадто дорогою ціною. Про це заявив глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Українській правді.

Російський диктатор Володимир Путін віддав наказ захопити всю територію Донецької та Луганської областей до 31 березня. Оскільки це завдання номер один, в найближчі тижні найгарячіші бої триватимуть на Донбасі.

"Зараз більше з півночі (намагаються зайти в Бахмут російські війська, - ред.). Я б це більше назвав приміські бої. Але в реальності - це переважно приватний сектор... Ну, як ви бачите, Бахмут як стояв, так і стоїть", - заявив Буданов.

відео дня

Глава ГУР пояснив, що попри високу ціну, яку платить Україна за оборону Бахмута, за його звільнення в разі втрати міста доведеться заплатити значно більше.

"Я говорив багато разів, знову ж вам повторюю, що кожен втрачений метр ситуативно, можливо, врятує життя одному-двом бійцям. Але ось при поверненні цього метра – це забере життя у десяти бійців... Класична тактика каже, що у тих, хто наступає, має бути мінімум триразова перевага сил, а на ділянках прориву – семикратна", - пояснив він.

Як повідомляв Главред, раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що з середини і до кінця весни Україну очікують вирішальні бої, які стануть переломним моментом у війні.

ЗМІ писали, що через стан здоров'я та у зв'язку з новим курсом терапії, що наближається, російський диктатор Володимир Путін не зможе повноцінно здійснювати керівництво так званою "спеціальною військовою операцією" в Україні. Таким чином, наступ РФ можуть "згорнути" і перейти до оборони до 5 березня.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти