Боротьба "чужого" і "хижака": експерт спрогнозував проблеми для України в 2021 році

10 січня 2021, 05:20
Не виключено, що Україну накриє "ідеальний шторм", вважає Андрій Золотарьов.
Андрій Золотарьов
Андрій Золотарьов / УНІАН

Політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов назвав основні політичні інтриги, які чекають на Україну в 2021 році. Всього їх буде чотири.

Основна політична інтрига наступного року - це боротьба, яка вибухне з приходом до влади в США Джозефа Байдена, розповів Золотарьов у коментарі Главреду.

"Йдеться про загострення боротьби заокеанського "чужого" і олігархічного "хижака". Іншими словами, сутичка колективного зовнішнього управління з українським олігархічним колективом стане одним із трендів 2021 року", - зазначив він.

відео дня

Друга політична інтрига і ще один тренд майбутнього політичного сезону - це конфлікт Києва і регіональних еліт, які хочуть, щоби "у них все було, а їм за це нічого не було". За словами Золотарьова, регіональні еліти "хочуть повної самостійності та незалежності, щоби їх ніхто не контролював і не тримав за руку".

"Третій тренд, який проявиться в 2021 році – прагнення до реваншу Порошенка, Медведчука та інших політичних сил. Четвертий - складна фінансова та економічна ситуація в Україні. Через коронакризу в Україні падає економіка і в наступному році ці проблеми не будуть розв'язані, а бюджет-2021 призведе до соціальних конфліктів і протестних виступів. Соціальна напруга наростатиме", - поділився експерт.

При цьому політолог вважає, що якщо політичні, економічні та соціальні чинники співпадуть, то можна очікувати "ідеального шторму".

"Ми могли його отримати восени 2020 року, проскочили, але проблеми не зникли – просто були відтерміновані", - зазначив Андрій Золотарьов.

Довідка: Ідеальний шторм - фразеологізм, що означає ситуацію, за якої несприятливі фактори складаються таким чином, що їхній сумарний негативний ефект істотно зростає, передає Вікіпедія. Дане словосполучення виникло завдяки однойменному кінофільму.

читайте такожОбвал гривні і третя хвиля коронавірусу: астролог розповів, що в 2021 році чекає на Україну

Нагадаємо:

  • Політичний аналітик Олександр Кочетков вважає, що в 2021 році на Україну чекають проблеми в економіці, які можуть спровокувати соціальний вибух і як результат - дострокові парламентські вибори.
  • В результаті президент Зеленський втратить свій вплив і на Раду, і на Кабмін, після чого отримає справжню парламентсько-президентську республіку.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти