Блогера розсварили за маячню про утиски російської мови у Львові: йому довелося вибачатися

1 серпня 2022, 09:42
1054
Львівський бізнесмен Козловський пообіцяв 10 тисяч гривень нагороди за інформацію про місцеву адресу харківського блогера Городецького - його розшукала СБУ.
Блогер, в'язниця, Росія
Блогера посварили за маячню про утиски російської мови у Львові / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

Блогер з Харкова Дмитро Городецький спровокував скандал, коли обурився тим, що у Львові не спілкуються російською мовою ‒ мовою країни агресора. Про це в соціальних мережах повідомив відомий львівський комерсант і президент футбольного клубу УПЛ "Рух" Григорій Козловський.

Городецький заявляв, що вже п'ять місяців прожив у Львові і вкрай обурений, що львів'яни відмовляються спілкуватися російською мовою. Блогер говорив - нібито мовою країни-окупанта спілкується "половина України".

відео дня

Козловський пообіцяв 10 тисяч гривень нагороди за інформацію про Львівську адресу харківського блогера. Городецького швидко розшукали співробітники СБУ. І тому довелося вибачатися за свої заяви проти львів'ян - правда, знову ж таки, російською мовою.

Блогера розсварили за маячню про утиски російської мови у Львові: йому довелося вибачатися

Як пише Telegram-канал "Мова. Харків", раніше Городецький постійно відвідував до Москви, а тому його там часто називали російським блогером. Також львівські ЗМІ повідомляли, що блогер раніше регулярно часто публікував відео та фото обстрілів Львова російськими окупантами.

читайте також"На жаль, ви хочете спілкуватися українською": Київська IT-компанія потрапила в мовний скандал

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що колишній соліст групи "Врємя і стєкло" Олексій Завгородній записав перший сольний трек.

Музикант "оспівав" російських блогерів, які підтримують війну в Україні, а також плачуть через відхід соціальних мереж і стабільних заробітків.

До того співробітниця парламентського телеканалу Рада - гостьовий адміністратор каналу Рада Поліна Шишкіна - зізналася у своїй ненависті до української мови.

У мережі з'явилося відео на якому вона каже, що ненавидить українську мову, а дизайн прапора "такий собі". Після широкого резонансу Шишкіна принесла вибачення перед українцями за свої ганебні заяви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти