Байден і Путін не обговорюватимуть Україну під час зустрічі - аналітик

26 листопада 2021, 01:01
Обговорюють, як правило, позиції, які можна зблизити, а щодо України вони ніяк не зближуються, кожен з президентів стоїть на своєму.
Байден, Путін
Москва наполягатиме на тому, щоби зустріч Байдена і Путіна відбулася до нового року або на початку 2022-го / Фото Reuters

Політичний аналітик Олександр Кочетков вважає, що президенти США та Росії не стануть обговорювати під час зустрічі скупчення російських військ поблизу українського кордону і підтримку, яку через це надаватимуть США Україні.

"Адже про свої наміри Штати говорять публічно, коли попереджають Росію: якщо відбудеться вторгнення в Україну, Вашингтон вдасться до таких-то і таких-то дій. Тут нічого обговорювати - обговорюють, як правило, позиції, які можна зблизити, а по Україні вони ніяк не зближуються, кожен стоїть на своєму", - сказав Кочетков в коментарі Главреду.

За його словами, Кремль хоче, щоби США натиснули на Україну та змусили її виконувати Мінські домовленості в транскрипції Кремля, тобто спочатку визнання "республік", проведення виборів в ОРДЛО, а потім Росія, якщо захоче, віддасть Україні контроль над українсько-російським кордоном.

"Але для України піти на це зараз, коли в ОРДЛО діє рублева зона, а Росія почала визнавати і допускати на російський ринок товари з "ЛНР" і "ДНР", фактично означатиме запустити Росію всередину України на пільгових умовах. Це неприпустимо, тоді простіше відмовитися взагалі від України як такої", - зазначив Кочетков.

При цьому Москві нічого запропонувати Вашингтону в обмін на реалізацію цього плану.

"Та їй особливо і не потрібно шукати таку пропозицію для Вашингтона, тому що Україна сьогодні сама потихеньку сповзає в бік Росії: у нас є маса проблем, скоро нам перестануть давати гроші Європа і Штати, і тоді єдиним, хто з грошима і хто захоче з нами мати справу в обмін на виконання політичних умов, буде Росія", - додав експерт.

читайте такожСША готуються до непередбачених обставин через можливе вторгнення РФ в УкраїнуДо слова, поки що конкретна дата проведення зустрічі Путіна і Байдена не називається. Але Кочетков припустив, що Москва наполягатиме на тому, щоб вона відбулася якомога швидше – до нового року або на початку наступного.

Як повідомляв Главред, зустріч Байдена і Путіна може відбутися до кінця року, сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков. За його словами, російський президент збирається обговорити з господарем Білого Дому питання України та "провокаційні дії збройних сил НАТО" біля російських кордонів.

Зустріч Байдена і Путіна влітку 2021 року

У Женеві 16 червня в рамках саміту США і Росії відбулася зустріч американського президента Джо Байдена і російського глави держави Володимира Путіна.

У Держдепі за підсумками зустрічі Байдена і Путіна сказали, що господар Білого дому заявив главі Кремля про підтримку територіальної цілісності й суверенітету України. При цьому сторони обговорили питання вирішення російсько-українського конфлікту на основі Мінських угод.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд підкреслила, що Вашингтон не планує скасовувати санкції щодо Москви, запроваджені через агресію проти України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти