Армія України взяла під вогневий контроль майже всю Херсонщину, контрнаступ йде успішно

14 вересня 2022, 14:13оновлено 14 вересня 2022, 15:53
У військах РФ у Херсонській області панує паніка після успішного просування ЗСУ на Харківщині, зазначила Наталія Гуменюк.
Херсон ЗСУ війська РФ
Окупанти Росії мінують на Херсонщині території, які залишають - ОК Південь / Колаж Людмила Денісова, УНІАН, Reuters

Збройні сили України захопили вогневий контроль майже над усією територією Херсонської області. Контрнаступ триває. Складнощі, з якими стикаються українські війська, пов'язані зі специфікою рельєфу регіону. У лавах російських окупантів панує паніка. Про це розповіла представниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом вона розповіла про те, що сили оборони України продовжують успішний контрнаступ на південному фронті. Майже вся територія Херсонської області вже під вогневим контролем нашої армії.

За її словами, військові продовжують рухатися вперед. Складнощі виникають через специфіку території. На Херсонщині багато річкових переходів, каналів, а сама місцевість, по суті, є відкритим степом.

"Тому тут немає такої інформаційної відкритості. Адже це дуже небезпечно через участь наших підрозділів, наявність мирного населення, яке може піддаватися обстрілу, які ворог відновлює після звільнення території", - пояснила Гуменюк і додала, що окупанти мінують ділянки, з яких вони пішли.

Також вона уточнила, що ЗСУ не можуть публічно говорити про всі успіхи армії. Контрнаступ триває-українські військові просуваються вперед і відтісняють російських окупантів із зайнятих ними позицій.

Наталія Гуменюк підкреслила, що рух армії України б'є по моральному стану противника. Бойовий дух ворога сильно знизився після успіхів українських захисників у Харківській області, а Херсонщину ЗСУ взяли практично повністю під вогневий контроль.

Ситуація у Херсонській області

Українська армія за минулі 2 тижні контрнаступу на Херсонщині зуміла відвоювати близько 500 квадратних кілометрів території. Сили оборони звільнили 5 населених пунктів – Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку. Військова операція триває.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ЗСУ після успішного контрнаступу у Харківській області візьмуть паузу. Українські війська готуватимуть резерви для нових операцій. Тепер у армії з'явиться можливість завершити свою операцію у Херсонській області.

Полковник ЗСУ в запасі Роман Світан сказав, що Херсонська область звільняється повільно через високу щільність російських військ в регіоні.

За його словами, темпи просування українських військ на Правобережжі Херсонщини залежатимуть від швидкості знищення ворожих сил та від обсягів зброї, яку постачає Захід.

Дивіться відео ТСН - карта боїв України з Росією на 14 вересня

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти