Армія України звільнить Крим і Донбас: Жданов назвав терміни й умови потужного контрнаступу

12 травня 2022, 16:04оновлено 12 травня 2022, 16:43
На можливості ЗСУ сильніше погнати ворога з рідної землі напряму впливатиме те, як швидко і в якій кількості нам нададуть зброю країни-партнери.
Армія України звільнить Крим і Донбас: Жданов назвав терміни й умови потужного контрнаступу
Жданов назвав терміни й умови потужного контрнаступу/ Reuters, Главред

Збройні сили України зможуть перейти до потужного контрнаступу влітку. У його процесі захисники нашої держави можуть звільнити не лише ті території, які російська армія окупувала з 24 лютого, а й Крим і Донбас.

Потужний контрнаступ ЗСУ триватиме приблизно місяць. Такий прогноз озвучив військовий експерт Олег Жданов, пише "Обозреватель".

Експерт зазначив, що, судячи з останніх заяв президента України Володимира Зеленського і його натяку, що наша держава незабаром святкуватиме два Дні перемоги, питання постачання в Україну зброї від інших держав вирішується успішно.

"Мабуть, питання постачання зброї все-таки вирішуються, і вирішуються досить непогано. Тому є надія на те, що ми десь влітку можемо перейти в контрнаступ", – зазначив військовий експерт.

Жданов припустив, що під час контрнаступу українським військам може вдатися звільнити від окупантів всі території нашої держави, включно з Кримом і Донбасом. За його словами, це залежатиме від вміння ЗСУ організувати контрнаступ.

Проте експерт також попередив, що під час контрнаступу може бути більше втрат, ніж під час оборони, і звільнення територій від окупантів може бути складним.

Нагадаємо, тривають переговори про евакуацію з заводу Азовсталь медичних працівників і поранених, а також людей з інших частин Маріуполя, розповіла координатор дій з гуманітарних коридорів від Офісу президента Тетяна Ломакіна.

Раніше у Міноборони України показали, як українські бійці знищують ворога і техніку російських окупантів. Бійці 92-ї ОМБР потужно вдарили по ворогу, "підсмаживши" російську техніку і захопивши боєприпаси.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти