Argentem Creek Partners здійснює фальсифікацію документів для блокування Одеського зернового терміналу - ЗМІ

6 червня 2024, 08:36
101
Argentem Creek Partners здійснює фальсифікацію документів для блокування Одеського зернового терміналу - ЗМІ
Ілюстративне фото УНІАН

Корпоративний конфлікт навколо Одеського зернового терміналу розгортається з новою силою. Про це повідомили адвокати GNT Group виданню "Подробиці".

Стверджується, що кредитор Argentem Creek Partners проводить цілеспрямовану чорну PR-кампанію проти українського агрохолдинга GNT Group та здійснює сумнівні дії, які можуть свідчити про фальсифікацію документів для блокування стратегічного підприємства і його подальшого рейдерського захоплення.

Чорна PR-кампанія проводиться шляхом появи на одному й тому самому медійному ресурсі новин з непідтвердженими звинуваченнями GNT Group та його бенефіціарів у "сірому" експорті зерна та несплаті податків з посиланнями на "власні джерела", вказується у матеріалі.

відео дня

Журналісти вказують, що паралельно з чорною PR-кампанією відбувається фактична фальсифікація документів у іноземних юрисдикціях щодо власності GNT Group: громадянин Канади українського походження Богдан Хом'як передає майно від імені компанії Omega Terminal SA (є частиною холдингу GNT Group) в оренду третім особам.

В матеріалі зазначається, що Хом'як діє на підставі Протоколу Позачергових Загальних Зборів Акціонерів Omega Terminal SA від 20 грудня 2022 року. Цей протокол був підписаний Джессі Грум-Бейкером, якого Argentem Creek Partners призначило директором компанії GNT Trade DMCC (володіє українськими компаніями GNT Group). Однак, Хом'як не має права діяти від імені Omega Terminal SA, а його дії щодо передачі в оренду майна компанії є незаконними.

Швейцарський суд, який розглядає цей корпоративний спір, 10 травня 2023 року заблокував реєстр щодо всіх рішень, ухвалених на Позачергових Загальних Зборах Акціонерів Omega Terminal SA від 20 грудня 2022 р, вказують журналісти та публікують скан-копію рішення суду:

Argentem Creek Partners здійснює фальсифікацію документів для блокування Одеського зернового терміналу - ЗМІ

Швейцарський суд буквально констатував, що існують сумніви щодо дійсності цих зборів, і що юридична позиція щодо рішень, ухвалених на зборах, не до кінця зрозуміла.

Крім того, як зазначають адвокати GNT Group, директор компанії обов'язково має бути внесений до Комерційного Реєстру, а для цього потрібна дійсна резолюція акціонерів. Швейцарське правосуддя у даному випадку констатувало, що резолюція акціонерів є неточною та незрозумілою, і що жодні зміни не можуть бути внесені доки позиція не проясниться. Таким чином, призначення Argentem Creek Partners Богдана Хомʼяка директором Omega Terminal SA не є легітимним, а діючим керівником залишається попередній директор.

ЗМІ також дізналися, що вже згаданий Джессі Грум-Бейкер, який призначений Argentem Creek Partners директором компанії GNT Trade DMCC, також не є легітимним. Американська компанія мала подати резолюцію про призначення Грум-Бейкера в реєстр Дубайської багатопрофільної товарно-сировинної біржі впродовж 14 днів, що компанія зробила, але Біржа не прийняла пакет документів та запросила додаткові документи, які не були надані. Це стало обґрунтованою причиною для судового процесу в ОАЕ, який триває й досі.

Оскільки додаткових документів не було надано, а зміни щодо директора не були відображені в реєстрі Дубайської багатопрофільної товарно-сировинної біржі, то й призначення Джессі Грум-Бейкера директором GNT Trade DMCC не відбулося й діючим керівником компанії залишається попередній директор.

Відповідно і Протокол Позачергових Загальних Зборів Акціонерів Omega Terminal SA, і призначення Богдана Хомʼяка, і всі його дії є нелегітимними та можуть трактуватися, як фальсифікація документів.

В матеріалі зазначається, що чорна медійна кампанія проти GNT Group посилилась після інформації про тісні зв’язки Argentem Creek Partners з російським бізнесом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти