Арестович уточнив, де зараз зосереджені сили російських військ

28 квітня 2022, 20:45
Є декілька основних напрямків, на яких Росія концентрує свої війська для проведення атак на українську армію.
Арестович уточнив, де зараз зосереджені сили російських військ
Арестович уточнив, де зараз зосереджені сили російських військ/ УНІАН, Reuters

Армія РФ намагається атакувати позиції захисників України з боку Херсонщини і в районі Ізюма на Харківщині.

Крім цього, російські загарбники не полишають спроб захопити завод "Азовсталь" у Маріуполі, де перебувають українські бійці. Про це розповів радник голови Офісу президента України Олексій Арестович під час брифінгу ввечері у четвер, 28 квітня.

"Найбільші зусилля ворога зараз зосереджуються на ізюмському напрямі, на "Азовсталі" та на херсонсько-криворізькому, херсонсько-миколаївському напрямках. Це основні напрямки, на яких вони концентрують війська", – заявив радник голови ОП.

Він зазначив, що окупанти атакують позиції захисників України, б’ють артилерією та авіацією. Проте українські воїни продовжують мужньо й успішно обороняти рідну землю.

Крім цього, росіяни намагаються чинити психологічний вплив на українців, поширюючи дезінформацію і фейки. Тому Арестович закликав громадян нашої держави вірити лише офіційній інформації від української сторони.

Нагадаємо, українські військові відновили контроль над селищем Кутузівка Харківської області. Окупанти на Харківщині відступили з втратами на двох напрямках. У Генштабі наголосили, що найбільша активність ворога спостерігається на Слобожанському і Донецькому напрямках.

Також повідомлялося, що на Запоріжжі в селищі Якимівка Мелітопольського району українські бійці Руху опору ССО ЗСУ підірвали залізничний міст, яким російські загарбники доставляли зброю і паливо з території окупованого Криму. Цей міст мав стратегічне значення для РФ, адже був єдиним залізничним сполученням з окупованим Кримом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти